Визначення впливу режимів зберігання плодоовочевої продукції на її стан

Автор(и)

  • V. A. Muzychenko National Scientific Centre «Institute for Agricultural Engineering and Electrification» , Національний науковий центр “Інститут механізації та електрифікації сільського господарства"

DOI:

https://doi.org/10.31548/machenergy2020.01.133

Ключові слова:

сільськогосподарська продукція, зберігання, ефективність, режими, математичне моделювання.

Анотація

Проаналізовано рівні споживання плодоовочевої продукції та її втрат. Запропоновано використовувати інформацію від об’єкта зберігання про його стан для визначення впливу умов зберігання на цей стан. Проаналізовано способи отримання інформації від продукції рослинництва про її стан. Обґрунтовано необхідність надання інформації про стан об’єкта зберігання, залежно цього стану від режимів зберігання, а також впливу режимів зберігання на його тривалість в аналітичному вигляді. Обґрунтовано необхідність використання для підвищення ефективності зберігання як оптимізаційне, так і імітаційне математичне моделювання впливу зовнішніх впливів зберігається на продукцію. Отримано аналітичний опис залежності стану продукції від режимів зберігання, що дозволяють визначати один з режимів зберігання в залежності від планової ефективності зберігання при фіксованих інших режимах. На прикладі залежності окислювально-відновного потенціалу рослинної сировини з соковитими тканинами від тривалості зберігання викладена методика її апроксимації експонентою. Отримана залежність ефективності зберігання від її режимів, яка може служити цільовою функцією при оптимізації цих режимів. Створені передумови для імітаційного моделювання впливу зовнішніх впливів на ефективність зберігання та оптимізації режимів зберігання за критерієм мінімуму втрат, якщо регульованими змінними є тривалість зберігання, а також температура і вологість повітря в сховищі. Математичні моделі процесів зберігання дають можливість корегувати режими в процесі зберігання і прогнозувати стан зберігаються об’єктів

Посилання

Vinnikova, L. G., Dudkin, M. S., Petukhov, S. D. (1990). Influence of pishevih concentrates of fiber of bran on the technological properties of meat systems. Food technology. No 2-3. P. 52-54.

Dmitriev, A., Kotrowski, A., Salahina, E. (2007). Tradicionional products of soybean processing in the production of semi-finished products machines. Meat technology. No 9. P. 72-73.

Drozdovskaya, L. (2007). Latest technology in the production of semi-finished products. Meat technology. No 11. 39 p.

DSTU 4437. (2005). Napupulot m + TA m yasoroslynn scan. TU.

Zhuravskaya, N., Alekhine, L., Treshnikov, L. (1985). Research and quality control of meat and meat products. Moscow. Agropromizdat, 296 p.

Kozlov, A. (2007). New possibilities in the production of natural products. Meat technology. No 8. P. 40-41.

Kurchaeva, E., Maksimov I., Manusov, V. (2006). Vegetable protein sources in combined meat products. Food industry. No 1. 90 p.

Kushnir, Y. (2004). Substances that increase the adhesion and the amount of water-binding capacity. The products and ingredients. No 5 (6). P. 12-13.

Завантаження

Опубліковано

2020-01-30

Номер

Розділ

Статті