Фізичні і хімічні параметри модельних композицій відбивних за допомогою насіння льону

Автор(и)

  • I. A. Veretynska Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • Yu. G. Sukhenko Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • N. M. Slobodyanyuk Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Анотація. Були вивчені фізико-хімічні параметри моделей композицій відбивних з використанням насіння льону. Встановлено, що використання насіння льону у котлетних модель композиціях в кількості 5% підвищує водоутримуючу здатність, тому, текстура і соковитість продуктів поліпшується.
Ключові слова: рубані напівфабрикати, модельні склади, насіння льону, жирні речі, фізико-хімічні, структурно-механічні властивості.

Посилання

Винникова Л. Г., Дудкин М. С., Патюков С. Д. Влияние концентратов пищевих волокон отрубей на технологические свойства мясных систем. ?звестия ВУЗов. Пищевая технология. 1990. №2-3. С. 52–54.

Дмитриев А., Котровский А., Салахина Е. Традиционние продукти переработки сои в производстве мясних полуфабрикатов. Мясные технологии. 2007. №9. С. 72–73.

Дроздовская Л. Новейшие технологи в производстве полуфабрикатов. Мясные технологии. 2007. № 11. С. 39.

ДСТУ 4437:2005. Напівфабрикати м'ясні та м'ясо-рослинні січені. ТУ.

Журавская Н., Алехина Л., Отрешникова Л. ?сследование и контроль качества мяса и мясопродуктов. Москва. Агропромиздат, 1985. 296 с.

Козлов А. Новые возможности в производстве натуральных полуфабрикатов. Мясные технологии. 2007. № 8. С. 40–41.

Курчаева Е., Максимов ?., Манжесов В. Растительные источники белка в комбинированных мясных продуктах. Пищевая промышленность. 2006. № 1. С. 90.

Кушнир Ю. Вещества, повышающие адгезию и величину водосвязывающей способности. Продукты & ингредиенты. 2004. № 5 (6). С. 12–13.

Лисицин А., Литвинова Е., Коченкова ?., Осипова Г. Реологические характеристики мясного фарша с альгинатами. Мясная индустрия. 2002. № 7. С. 50–52.

Николаева С., Кузнецова Ю., Бобренева ?. Моделирование рецептур мясных рубленых полуфабрикатов. Мясная индустрия. 2004. № 10. С. 51–53.

Антипова Л. В., Глотова ?. А., Рогов ?. А. Методы исследования мяса и мясных продуктов. Москва. Колос. 2001. 376 с.

References

Vinnikova, L. G., Dudkin, M. S., Petukhov, S. D. (1990). Influence of pishevih concentrates of fiber of bran on the technological properties of meat systems. Food technology. No 2-3. 52-54.

Dmitriev, A., Kotrowski, A., Salahina, E. (2007). Tradicionional products of soybean processing in the production of semi-finished products machines. Meat technology. No 9. 72-73.

Drozdovskaya, L. (2007). Latest technology in the production of semi-finished products. Meat technology. No 11. 39.

DSTU 4437. (2005). Napupulot m + TA m yaso-roslynn scan. TU.

Zhuravskaya, N., Alekhine, L., Treshnikov, L. (1985). Research and quality control of meat and meat products. Moscow. Agropromizdat, 296.

Kozlov, A. (2007). New possibilities in the production of natural products. Meat technology. No 8. 40-41.

Kurchaeva, E., Maksimov I., Manusov, V. (2006). Vegetable protein sources in combined meat products. Food industry. No 1. 90.

Kushnir, Y. (2004). Substances that increase the adhesion and the amount of water-binding capacity. The products and ingredients. No 5 (6). 12-13.

Lisitsin, A., Litvinova, E., Kotenkova, I., Osipova, G. (2002). Rheological characteristics of ground beef with alginates. The meat industry. No 7. 50-52.

Nikolaev, S., Kuznetsova, Y., Bobreneva, I. (2004). Modeling of the formulations of meat chopped semi-finished products. Meat industry. No 10. 51-53.

Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2001). Research methods of meat and meat products. Moscow. Ear. 376.

Завантаження

Опубліковано

2019-01-25

Номер

Розділ

Статті