Технологічна оцінка запасів дуба Закарпаття для використання у бондарному виробництві
Анотація
В статті наведено технологічну оцінку сировинних ресурсів деревини дуба Закарпаття на предмет придатності для виготовлення винних і коньячних бочок. Визначено вміст фенольних та найважливіших ароматоутворюючих речовин у деревині дуба звичайного і скельного. Представлено можливі об’єми заготівель клепкового кряжа.Посилання
Генсирук С.А. Ліси України. / Генсирук С.А. – К.: Наукова думка. 1992. – 408 с.
Древесина. Метод определения числа годичных слоев в 1 см и содержания поздней древесины в годичном слое. ГОСТ 16483.18-72 – [Чинний від 1984-07-01] – М.: Госкомстандарт СССР. 1984. – 5 с. – (Регіональні стандарти країн СНД).
Кряж клепковий дубовий. Технічні умови. СОУ 20.10–37–370: 2006 – [Чинний від 2006-05-01] – К.: Мінагрополітики України. 2006. – 5 с. – (Стандарти Мінагрополітики України).
Лесоматериалы круглые лиственных пород. Технические условия. ГОСТ 9462-88 – [Чинний від 1991-01-01] – М.: Госкомстандарт СССР. 1991. –С. 15–27. – (Регіональні стандарти країн СНД).
Лісоматеріали круглі та пиляні. Метод вимірювання параметрів (EN 1310:1997, ІDT). ДСТУ EN 1310:2005 – [Чинний від 2005-06-01] – К.: Держспоживстандарт України. 2006. – 18 с. – (Національні стандарти України).
Оганясянц Л.А. Анатомические аспекты качества дубовой клепки для производства винодельческой продукции / Оганясянц Л.А., Коровин В.В., Телегин Ю.А. // Виноград и вино России. – 1995. – Спецвыпуск. – С. 33 – 34.
Оганесянц Л.А. Дуб и виноделие / Оганесянц Л.А. – М.: Пищевая промышленность, 1998. – 256 с.
Marshe M. Etude theoritique sur le cognac, sa composition et don viellsement naturel an tuts de cheme. Station viticola de Cognac/ Marshe M., Joseph T. // Revue Francais d`Oenologie. – 1975, № 57. – pp. 1–96.
Vivas N. Manuel de tonnellerie à l’usage des utilisateurs de futaille / Vivas N. // Editions Féret. – Bordeaux: 2002. – pp. 207.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).