БІОТЕХНОЛОГІЯ КИСЛОМОЛОЧНИХ НАПОЇВ З ПРОДУКТАМИ БДЖІЛЬНИЦТВА

Автор(и)

  • О. О. Сніжко Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Запропоновано спосіб підвищення пробіотичних властивостей, харчової та біологічної цінності кисломолочних напоїв шляхом застосування продуктів бджільництва. Розроблено технологічні етапи підготовки, визначено їх послідовність та обґрунтовано стадію внесення апіпродуктів за біотехнології кисломолочних напоїв. Науково обґрунтовано температурно-часові режими ферментації біотехнологічної системи «молоко-апіпродукти-LAB». Встановлено, що застосування продуктів бджільництва дозволяє прискорити виробництво кисломолочних напоїв на 13 %. Отримані результати експерименту лягли в основу розроблення нормативно-технічної документації на йогурт «Медовий».

Біографія автора

  • автор О. О. Сніжко, афіліація Національний університет біоресурсів і природокористування України
    магістр

Посилання

Біотехнологія кисломолочних напоїв з використанням сколотини та добавок із пряних овочів [Електронний ресурс] / [Р. Ю. Павлюк, В. В. Погарська,

А. В. Хоменко та ін.] // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2013. – № 4(10). – С. 53-57. – Режим доступу : http://nbuv.gov.ua/j-pdf/Vejpte_2013_4-10_14.pdf.

Рогальский А. Ф. Оцінка можливостей створення еко-ферми з виробництва і реалізації екологічно чистих продуктів харчування / А. Ф. Рогальский // Економічні інновації. – 2013. – Вип. 54. – С. 294–304.

Еремина О. Ю. Кисломолочные напитки с крупяными концентратами / О. Ю. Еремина, Т. Н. ?ванова // Пищевая промышленность. – 2009. – №3. – С. 55–56.

Токаев Э. С. Разработка нового синбиотического пищевого продукта с высоким содержанием бифидобактерий / Э. С. Токаев, А. А. Максимов // Вопросы питания. – 2009. – Т. 78, № 2. – С. 39–41.

Ломова Н. М. Вплив меду, маточного молочка та бджолиного обніжжя на хімічний склад йогурту [Електоронній ресурс] / Н. М. Ломова, О. О. Сніжко // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2014. – № 3. – Режим доступу : http://irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe C21COM=2&I21DBN=UJRN&P21DBN=UJRN&IMAGE_FILE_DOWNLOAD=1&Image_file_name=PDF/Nd_2014_3_13.pdf.

Lomova Neonila. Effect of bee products on the structural, mechanical and physico-chemical properties of yogurt / Neonila Lomova, Sergiy Narizhnyy, Olga Snizhko // Ukrainian Journal of Food Science. – 2014. – Vol. 2.(2). – Р. 258–264

Snezhko О. Enhancing food safety of pollen by means of irradiation [Техt] / О. Snezhko, N. Lomova S. Narizhnyy, Z. Mingaleeva // Ukrainian Food J. – 2015. – Vol. 4(1). – Р. 65–71.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті