ОЦІНКА ЯКОСТІ ЗМІШУВАННЯ КОРМІВ МОБІЛЬНИМ КОМБІНОВАНИМ КОРМОПРИГОТУВАЛЬНИМ АГРЕГАТОМ
Анотація
Наведені результати дослідження якості приготування кормів комбінованим агрегатом, який забезпечує одночасне подрібнення і змішування компонентів з наступним дозованим їх роздаванням рогатій худобі. Апробовано метод оцінки рівномірності змішування кормів за розподілом вологи. Апробація методу оцінки якості змішування за перерозподілом вологи в кормовій суміші для великої рогатої худоби показала повну адекватність результатів порівняно з традиційним методом використання контрольного компоненту. При цьому перший варіант відзначається простотою реалізації, забезпечує можливість швидше визначити рівномірність змішування та може застосовуватись у випадках одночасного подрібнення і змішування кормів. Визначено мінімальний достатній час змішування після введення останнього компоненту в бункер МКПА.
Посилання
Дмитроченко А. П. Кормление сельскохозяйственных животных /
А. П. Дмитроченко, П. Д. Пшеничный. – Л.: Колос, 1975. – 480 с.
Корма : справочная книга / Под ред. М. А. Смуригина. – М.: Колос, 1977. – 368 с.
Забродський О. Моделі кормової бази для виробництва яловичини /
О. Забродський // Тваринництво України. – 1996. – № 5. – С. 20–22.
Бабич А. А. Ресурсо- и энергосберигающие технологии производства, хранения и использования кормов / А. А. Бабич, Д. К. Моторный // Под ред. М. В. Зубца. – К.: Урожай, 1986. – 104 с.
Ревенко ?ван. Качество приготовления и эффективность использования концентрированных и комбинированных кормов / ?ван Ревенко, Юлий Ревенко // MOTROL. – Lublin-Rzeszow, 2013. – Vol. 15, № 3. – С. 356–361.
Ревенко І. І. Основні принципи ресурсозбереження у кормовиробництві та кормоприготуванні / І. І. Ревенко // Науковий вісник Національного аграрного університету. – К., 1997. – С. 127–133.
Ревенко І. І. Ресурсозбережні принципи виробництва продукції тваринництва / І. І. Ревенко // Вісник аграрної науки. – 1998. – Спец. випуск, вересень. – С. 145–151.
Кукта Г. М. Технология переработки и приготовления кормов / Г. М. Кукта. – М.: Колос, 1978. – 240 с.
Кукта Г. М. Машины и оборудование для приготовления кормов /
Г. М. Кукта. – М.: Агропромиздат, 1987. – 303 с.
Деркач К. М. Визначення якості змішування комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Науковий вісник Луганського національного аграрного університету. Серія: технічні науки. – Луганськ: ЛНАУ, 2012. – № 35. – С. 90–98.
Деркач К. М. Розробка методу оцінки якості змішування розсипного комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Збірник наукових праць Кіровоградського національного технічного університету / техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, ав-томатизація. – Кіровоград: КНТУ, 2012. – Вин. 25, ч. 1. – С. 107–112.
Пат. 25131U (Україна). Спосіб оцінки якості змішування сухих сипких компонентів при одночасному їх подрібненні / Ревенко І. І., Пилипенко О. М., Ревенко Ю. І., Чибис С. М., Хмельовський В. С. – Опубл. бюл. № 11. 25.07.2007.
Краснов Д. А. Теоретические основы и формулы определения веса проб /
Д. А. Краснов. – М.: Недра, 1969. – 124 с.
ОСТ 70.19.2-83. ?спытания сельскохозяйственной техники: Машины и оборудование для приготовления кормов. Программа и методы испытаний. – М., 1984. – 114 с.
Кукта Г. М. Оценка процессов смешивания кормов / Г. М. Кукта,
А. ?. Голосов, А. Ш. Финкельштейн // Механизация и электрофикация социалистицеского сельского хозяйства. – 1969. – № 2. – С. 48–51.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).