ОЦІНКА ЯКОСТІ ЗМІШУВАННЯ КОРМІВ МОБІЛЬНИМ КОМБІНОВАНИМ КОРМОПРИГОТУВАЛЬНИМ АГРЕГАТОМ

Автор(и)

  • І. І. Ревенко Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • В. С. Хмельовський Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Наведені результати дослідження якості приготування кормів комбінованим агрегатом, який забезпечує одночасне подрібнення і змішування компонентів з наступним дозованим їх роздаванням рогатій худобі. Апробовано метод оцінки рівномірності змішування кормів за розподілом вологи. Апробація методу оцінки якості змішування за перерозподілом вологи в кормовій суміші для великої рогатої худоби показала повну адекватність результатів порівняно з традиційним методом використання контрольного компоненту. При цьому перший варіант відзначається простотою реалізації, забезпечує можливість швидше визначити рівномірність змішування та може застосовуватись у випадках одночасного подрібнення і змішування кормів. Визначено мінімальний достатній час змішування після введення останнього компоненту в бункер МКПА.

 

Біографії авторів

  • автор І. І. Ревенко, афіліація Національний університет біоресурсів і природокористування України

    доктор технічних наук

  • автор В. С. Хмельовський, афіліація Національний університет біоресурсів і природокористування України
    кандидат технічних наук

Посилання

Дмитроченко А. П. Кормление сельскохозяйственных животных /

А. П. Дмитроченко, П. Д. Пшеничный. – Л.: Колос, 1975. – 480 с.

Корма : справочная книга / Под ред. М. А. Смуригина. – М.: Колос, 1977. – 368 с.

Забродський О. Моделі кормової бази для виробництва яловичини /

О. Забродський // Тваринництво України. – 1996. – № 5. – С. 20–22.

Бабич А. А. Ресурсо- и энергосберигающие технологии производства, хранения и использования кормов / А. А. Бабич, Д. К. Моторный // Под ред. М. В. Зубца. – К.: Урожай, 1986. – 104 с.

Ревенко ?ван. Качество приготовления и эффективность использования концентрированных и комбинированных кормов / ?ван Ревенко, Юлий Ревенко // MOTROL. – Lublin-Rzeszow, 2013. – Vol. 15, № 3. – С. 356–361.

Ревенко І. І. Основні принципи ресурсозбереження у кормовиробництві та кормоприготуванні / І. І. Ревенко // Науковий вісник Національного аграрного університету. – К., 1997. – С. 127–133.

Ревенко І. І. Ресурсозбережні принципи виробництва продукції тваринництва / І. І. Ревенко // Вісник аграрної науки. – 1998. – Спец. випуск, вересень. – С. 145–151.

Кукта Г. М. Технология переработки и приготовления кормов / Г. М. Кукта. – М.: Колос, 1978. – 240 с.

Кукта Г. М. Машины и оборудование для приготовления кормов /

Г. М. Кукта. – М.: Агропромиздат, 1987. – 303 с.

Деркач К. М. Визначення якості змішування комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Науковий вісник Луганського національного аграрного університету. Серія: технічні науки. – Луганськ: ЛНАУ, 2012. – № 35. – С. 90–98.

Деркач К. М. Розробка методу оцінки якості змішування розсипного комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Збірник наукових праць Кіровоградського національного технічного університету / техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, ав-томатизація. – Кіровоград: КНТУ, 2012. – Вин. 25, ч. 1. – С. 107–112.

Пат. 25131U (Україна). Спосіб оцінки якості змішування сухих сипких компонентів при одночасному їх подрібненні / Ревенко І. І., Пилипенко О. М., Ревенко Ю. І., Чибис С. М., Хмельовський В. С. – Опубл. бюл. № 11. 25.07.2007.

Краснов Д. А. Теоретические основы и формулы определения веса проб /

Д. А. Краснов. – М.: Недра, 1969. – 124 с.

ОСТ 70.19.2-83. ?спытания сельскохозяйственной техники: Машины и оборудование для приготовления кормов. Программа и методы испытаний. – М., 1984. – 114 с.

Кукта Г. М. Оценка процессов смешивания кормов / Г. М. Кукта,

А. ?. Голосов, А. Ш. Финкельштейн // Механизация и электрофикация социалистицеского сельского хозяйства. – 1969. – № 2. – С. 48–51.

Завантаження

Опубліковано

2016-12-21

Номер

Розділ

Статті