THERMODYNAMIC CHARACTERISTICS OF ELEMENTS IN SUNFLOWER SEEDS
Анотація
Experimental uniform potentials weight carrying over and specific isothermal цeight capacity covers and kernels seed sunflower are defined. The method based on definition moisture content directly contacting investigated and reference bodies which are in a condition of dynamic balance is for this purpose applied.
On the basis of received authors and other researchers of experimental data deduce 14 equations of regress that is quite enough for numerical researches of mathematical models of processes of drying of seeds of sunflower.
The technique of definition of experimental uniform potential weight carrying over and specific isothermal weight capacity with reference to a cover is finished and to a kernel of seeds of sunflower, time of endurance of samples before thermodynamic balance of investigated materials and a filtering paper in particular is established. The received results give the chance to define optimum conditions of realisation of processes, that finally leads to increase of production efficiency and quality of production.Посилання
Lykov, A. V. (1961). Teoretycheskye osnovy stroytel'noy teplofyzyky [Theoretical foundations of thermal physics]. Mynsk: Yzdatel'stvo Akademyy nauk BSSR, 519.
Tkachenko, A. V. Dydur, V. A. (2014). Oborudovanye y tekhnolohyya sushky semyan podsolnechnyka vysshykh reproduktsyy [Equipment and technology of drying of seeds of sunflower of the higher reproductions]. Lambert Academic Publishing, 160.
Lykov, A. V. (1961). Teoretycheskye osnovy stroytel'noy teplofyzyky [Theoretical foundations of thermal physics]. Mynsk: Yzdatel'stvo Akademyy nauk BSSR, 519.
Hynzburh, A. S. Savyna, Y. M. (1982). Massovlahoobmennye kharakterystyky pyshchevykh produktov [Massivegalleries characteristics of food products]. M.: Lehkaya y pyshchevaya promyshlennost', 280.
Dryzhakov, E. V., Kozlov, N. P., Korneychuk, N. K. y dr. ; pod red. Krutova, V. Y. (1971). Tekhnycheskaya termodynamyka [Engineering thermodynamics]. M.: Vysshaya shkola, 472.
Yhol'chenko, M. Y., Kostenko, M. Y. (1960). Ravnovesnaya vlazhnost' yadra, obolochky y semyan vysokomaslychnoho podsolnechnyka [The equilibrium moisture content of the kernel, the shell and sunflower seeds]. News of higher educational institutions. Food technology, 5, 20–23.
Predtechenskyy, V. K. (1965). Termovlahoprovodnost' luz•hy y yadra semyan podsolnechnyka [Thermoliposomes husks and kernels of sunflower seeds]. News of higher educational institutions. Food technology, 2, 142–146.
Beloborodov, V. V., Matsuk, Yu. P., Kyryevskyy, B. N., Kuznetsov, A. T. (1974). Podhotovytel'nye protsessy pererabotky maslychnykh semyan [Preparatory processes for oilseed]. M.: Pyshchevaya promyshlennost', 336.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).