Доцільність використання роторно – пульсаційного апарата для приготування рідкого корму
Abstract
Вдосконалено технологію приготування рідкого корму із зерна, яка шляхом поєднання в роторно–пульсаційному апараті процесів подрібнення, змішування й нагрівання суміші дозволяє підвищити поживність і перетравність корму, знизити енергозатрати на його приготування. Проведено аналіз гранулометричного складу рідкого корму.References
Долинский А.А. ?спользование принципа дискретно-импульсного ввода энергии для создания эффективных энергосберегающих технологий / А.А. До-линский / ?ФЖ. – 1996. – Т. 69, №6. – С.45–50.
?сследование процесса измельчения частиц в роторно–пульсационном аппарате/ О.С. ?ванов, М.С. Василишин. В.Ю. Егоров А.Г. Карпов // Технологии и оборудование химической, биологической и пищевой промышленности: материалы всероссийской науч.–практ. конф. студентов, аспирантов и молодых учених. – Бийск: БТ? АлтГТУ, 2008. – С.33– 36.
Нежлукченко Т.І. Технологія виробництва гомогенної кормової суспензії та ефективність її використання в тваринництві/ Т.І. Нежлукченко, Н.Б. Соляник //Вісник аграрної науки УААН. – 2007. – №3. – С.52–53.
Промтов М.А. Машины и аппараты с импульсными энергетическими воз-действиями на обрабатываемые вещества / М.А. Промтов. – М.:Машиностроение, 2004. – 93 с.
Ситников, А.А. ?сследование процесса разрушения зернобобовых куль-тур и определение оптимальных параметров гидродинамического центробеж-ного-роторного измельчителя / А.А. Ситников, Ю.Н. Камышов, С.В. Почтер// Со-временная техника и технологии: проблемы, состояние и перспективы: Материалы I всерос. науч.–техн. конф., 23–25 ноября 2011 г.– Рубцовск: Рубцовский индустриальный ин-т, 2011. – С. 497–501.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).