Температурний стан стрічок розстеленої льоносоломи при готуванні рошенцевої трести
Abstract
Висвітлений зв’язок температур на поверхнях ґрунту і стрічок розстеленої льоносоломи при готуванні рошенцевої трести. Досліджено перепад температур на поверхні стрічок і під ними з урахуванням їх щільності у світловий та нічний періоди доби.
References
Льон-довгунець. Терміни та визначення понять: ДСТУ 4511: 2006. – [Чинний від 2006 – 09 – 01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2006. – 46 с.
Виробництво льоноволокна та його використання: монографія / [І.П. Карпець, А.Ф. Скорченко, Л.А. Чурсіна та ін.]. – К: Нора-прінт, 2002. – 128 с.
Дынин Ф.М. Эффективность различных технологий обработки льняной соломы / Ф.М. Дынин // Вопросы технологии промышленности лубяных волокон: научно-исследовательские тр. / Центр. НИ промышленности лубяных волокон (ЦНИЛВ). – М., 1975. – Т. 30. – С. 3–21.
Макаєв В. Приготування лляної трести способом розстилання на слищі / В. Макаєв, Р. Гілязетдінов, В. Шейченко // Техніка АПК. – 2005. – № 10 – 11. – С. 22–23.
Лімонт А.С. Температурний режим стрічок розстеленої льоносоломи при приготуванні трести росяним мочінням / А.С. Лімонт, В.О. Ломакін // Зб. наук. пр. Подільського держ. аграр.-техніч. ун-ту: сучасні проблеми збалансованого природокористування (спец. вип. до VI наук.-практ. конф.). – Кам’янець-Подільський: Подільський держ. аграрн.-техніч. ун-т, 2011. – С. 170–175.
Лімонт А. Вихід і якість волокна з трести росяного мочіння за різної щільності стрічки льоносоломи / А. Лімонт // Техніка і технології АПК. – 2012. – № 5. – С. 29–33.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).