ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН В ОРГАНІЗМІ МОЛОДНЯКУ КРОЛІВ ЗА РІЗНОГО СПІВВІДНОШЕННЯ ФРАКЦІЙ КЛІТКОВИНИ У КОМБІКОРМАХ

Authors

  • Ю. В. Позняковський Інститут рибного господарства НААН України
  • М. І. Голубєв National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine image/svg+xml

Abstract

Наведені результати досліджень з визначення впливу співвідношення нейтрально-детергентної (НДК) до кислотно-детергентної клітковини (КДК) у комбікормі на перетравність поживних речовин в організмі молодняку кролів. Встановлено, що використання комбікорму з оптимальним співвідношенням фракцій клітковини забезпечує тенденцію до зростання перетравності протеїну і жиру відповідно на 0,3 і 0,9 %.

References

Зоотехнический анализ кормов / [Е. А. Петухова, Р. Ф. Бессарабова, Л. Д. Халенева, О. А. Антонова.]. – М.:

Агропромиздат, 1989. – 239 с.

Овсянников А. ?. Основы опитного дела в животноводстве / А. ?. Овсянников. – М. : Колос, 1976. – 304 с.

Проваторов Г. В. Годівля сільськогосподарських тварин : [підручник] / Г. В. Проваторов, В. О. Проваторова. – Суми: Університетська книга, 2004. – 510 с.

De Blas J. C. Role of fibre in rabbit diets / J. C. De Blas, J. Garcia, R. Caraban // A review. Ann. Zootech. – 1999. – Vol. 48. – P. 3−13.

Gidenne T. Effect of fibre level, particle size and adaptation period on digestibility and rate of passage as measured at the ileum and in the faeces in the adult rabbit / T. Gidenne // Br. J. Nutr. – 1992. – Vol. 67. – P. 133-146.

Hagstrom D. J. Beet pulp as a fiber source for horses (Electronic recource) / D. J. Hagstrom // University of Illinois. – 2008.

Kroismayr A. Total dietary fibre in poultry nutrition – formulating outside the «crude fibre» box (Electronic recource) / A. Kroismayr // Asian feed technical. – 2011. – Mode of access: http: // www.linkasiapartners.com/linkasia_partners / agromed_files /total_dietary_ fibre_in_ poultry_ nutrition_ afd0311 .pdf

Lindberg J. E. Fiber effects in nutrition and gut health in pigs (Electronic recource) / J. E. Lindberg // J. of Anim. Sci. and Biotechnol. – 2014. – Vol 5. – № 15 Mode of access: http://www.jasbsci. com/content/5/1/15

Van Soest P. J. Nutritional Ecology of the Ruminant / P. J. Van Soest – Corvallis, Oregon. – 1982. – 345 p.