ВИКОРИСТАННЯ КОМБІНОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ ЦЬОГОЛІТОК КОРОПА
Abstract
Наведено результати вирощування цьоголіток помісей першого та другого покоління галіційсько-любінського походження за умов використання комбінованих технологій. У кінці вирощування маса цьоголіток становила в середньому 235 г, а довжина 22 см, що перевищує загальноприйняті нормативи вирощування риби для третьої рибоводної зони .
References
Алекин О.А. Основы гидрохимии/ Олег Александрович Алекин. – Л.: Гирдометеоиздат, 1970. – 412 с.
Бех В.В. Оцінка помісних коропів від схрещування української рамчастої та рамчастої румунської породи фресинет та перспективи їх використання: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с-г. наук: спец. 06.02.03 «Рибництво»/ В.В. Бех. – К. 1999. – 21 с.
Биологическая и рыбоводная оценка карпов-производителей, выращенных на физиологически-разнокачественных рационах/ Н. ?. Маслова, Ю. В. Кудряшова, А. Б. Петрушин [и др.]// Сб. науч. тр. ТСХА. — М.: ТСХА. – 1982. — С. 74—86.
Бузмаков Г.Н. Применение комбинированных технологий карповодства в Западной Сибири/ Г.Н. Бузмаков// Рыбоводство и рыбное хазяйство. – 2006. – № 6. – С. 7-14.
Кожушко І.О. Альтернативні методи отримання раннього потомства коропа/ І.О. Кожушко, А.І. Андрющенко, О.І. Стрілецький// Рибогосподарська наука України. – 2013. – № 2. – С. 51-54.
Кражан С.А. Природна кормова база рибогосподарських водойм / С.А. Кражан, М.І. Хижняк. ― К. : Олдерплюс, 2009. ― 299с.
Лабенец А.В. Структура и базовые элементы комбинированной технологии производства высококачественного столового карпа/ А.В. Лабенец// Рыбоводство и рыбное хозяйство. – 2014. – № 4. – С. 61-68.
Марцинюк В.П. Комплексні дослідження та оцінка малолускатого коропа нивківського відгалуження третього селекційного покоління: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с-г. наук: спец. 06.02.03 «Рибництво»/ В.П. Марцинюк. – К. 2005. – 23 с.
Пат. 27088 Україна. Спосіб інтенсивного вирощування цьоголіток коропо-сазанових гібридів/ І.І. Грициняк, М.В. Гринжевський, О.М. Третяк, Д.Р. Пшеничний. Опубл. 10.10.2007.
Правдин ?.Ф. Руководство по изучению рыб (преимущественно пресноводных)/ ?ван Федорович Правдин. – М.: ?зд-во «Пищевая пром-сть», 1966. – 376 с.
Руководство по изучению питания рыб в естественных условиях / Под ред. Е.Н. Павловского — М.: ?зд-во Академии наук СССР, 1961. — 263 с.
Тевяшова О.Е.Сбор и обробка зоопланктона в рыбоводных водоемах. Методическое руководство (с определителем основных пресноводных видов)/ О.Е. Тевяшова – Ростов-на-Дону: ФГУП «АзНИРХ», 2009. – 84 с.
Henne Marie Nielse Genetic nalysis of common carp (Ciprinus carpio) strains: genetic parameters and heterosis for growth traits and survival/ Henne Marie Nielse// Aquaculture. – 2010, – Vol. 304. – Р. 14-21.
Fulton T.W. On the rate of growth of fishes/ T.W. Fulton// Twentyfourth Annual Report of the Fishery Board for Scotland for the year 1905. – 1906. – Vol.3. – P.179-274.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).