ОЦІНКА МОРФОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ІНКУБАЦІЙНИХ ЯЄЦЬ ПЕРЕПЕЛІВ ПОРОДИ АНГЛІЙСЬКА БІЛА ЗАЛЕЖНО ВІД ВІКУ
Abstract
Наведено порівняльну оцінку морфологічних показників інкубаційних яєць перепелів породи англійська біла на початку та на піку продуктивного періоду. Встановлено вірогідне збільшення абсолютної маси яйця та жовтка, зменшення індексу форми яйця, відносної маси білка та співвідношення «білок:жовток» з віком птиці.
References
Промышленное птицеводство / [А. П. Агеечкин, Ф. Ф. Алексеев, А. В. Аралов и др.] ; под ред. В. ?. Фисинина. – [4-е изд.]. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2005. – 599 с.
Шоміна Н. В. Особливості впливу якості білка та жовтка яєць на розвиток ембріонів курей при інкубації / Н. В. Шоміна, С. М. Ткаченко, М. Т. Тагіров // Ефективне птахівництво. – 2009. – № 12(60). – С. 15–17.
Фесенко Н. А. Порівняльна оцінка різних порід та ліній яєчних курей за фізико-морфологічними якостями яєць [Електронний ресурс] / Н. А. Фесенко, Т. Б. Печеніжська // Міжвідомчий науковий тематичний збірник «Птахівництво». – Випуск 61. – С. 1–6. – режим доступу до ресурсу.: www.avian.org.ua.
Морфологические показатели качества яиц новой субпопуляции кур мясо-яичного направления продуктивности [Електронний ресурс] / [О. Н. Байдевлятова, Н. С. Огурцова, Н. В. Шомина, А. В.Терещенко] // Міжвідомчий науковий тематичний вісник «Птахівництво». – Харків : Інститут птахівництва УААН, 2011 – Вип. 67. – С. 1–7. – Режим доступу до ресурсу.: www.avian.org.ua.
Буртов Ю. З. ?нкубация яиц: Справочник / Буртов Ю. З., Голдин Ю. С., Кривопишин ?. П. – М.: Агропромиздат, 1990. – 239 с.
?нкубационные качества яиц высокопродуктивных мясных кроссов / [Л. Дядичкина, Т. Цилинская, Н. Позднякова, Т. Мелёхина] // Птицеводство. – 2011. – № 1. – С. 25–27.
Методические рекомендации по проведению анатомической разделки тушек и органолептичекой оценки качества мяса и яиц сельскохозяйстенной птицы и морфологии яиц / [Лукашенко В. С., Лысенко М. А., Столляр Т. А. и др.]. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2001. – 28 с.
Оценка качества кормов, органов, тканей, яиц и мяса птицы: методическое руководство для зоотехнических лабораторий / [Фисинин В. ?., Тишенков А. Н., Егоров ?. А. и др.] ; под ред. В. ?. Фисинина и А. Н. Тишенкова. – Сергиев Посад : ВН?Т?П, 2007. – 116 с.
Птахівництво і технологія виробництва яєць та м’яса птиці / [Бесулін В. І., Гужва В. І., Куцак С. М. та ін.] ; за ред. В. І. Бесуліна. – Біла Церква : Білоцерк. держ. аграр. ун-т, 2003. – 447 с.
Станишевская О. Повышение качества инкубационных яиц / О. Станишевская // Птицеводство. – 2008. – № 9. – С.15–17.
Яйця перепелині харчові та інкубаційні. Технічні умови: ДСТУ 4656:2006. – [Чинний від 2006–08–01] / В. Бреславець, О. Гадючко, Д. Гриценко, Г. Єрмічко, В. Ковач. Ю. Петров. – К.: Мінагрополітики України, 2007. – 11 с. (Національний стандарт України).
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).