Біохімічні процеси в перзі за вакуумного збереження

Authors

  • А. Й. Колесник

Abstract

Досліджено біохімічний склад перги за вакуумного збереження. Проаналізовано дані щодо вмісту в перзі масової частки води, флавоноїдних сполук, вуглеводів, білків і амінокислот. Встановлено, що при збереженні впродовж 6 місяців у вакуумі та за кімнатної температури біохімічний склад перги не зазнає суттєвих змін. Визначено, що за вакуумного збереження вміст у перзі масової частки води майже не змінюється, тоді як за кімнатної температури цей показник зростає на 0,45 %. Показано, що за вакуумування повільніше зменшується вміст у перзі флавоноїдних сполук, вуглеводів, білків і амінокислот, ніж при її збереженні за кімнатної температури.

References

Броварський В. Д. Біохімічні процеси в перзі за різних умов обробки та тривалого зберігання / В. Д. Броварський, Я. Бриндза, А. Й. Колесник, С. М. Величко // Матеріали міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Вода і здоров`я людини». Ужгород : Патент. – 2013. – С. 232–235.

Варбанец Л. Д. Методы исследования эндотоксинов / Варбанец Л. Д., Здоровенко Г. М., Книрель Ю. А. – К. : Наукова думка, 2006. – 237 с.

ДСТУ 7074:2009 Перга. Технічні умови. Київ. Держспоживстандарт України, 2010. – 12 с.

Brovarskyi V., Brindza J. A kolektiv Včeli obnôžkový peľ// Kyjv–Nitra. – FOP I.S. Maidachenko, Ukrajina. – 2010. – 290 s.

Dubois M., Gilles K., Hamilton J., Rebers P.A., Smith F. Colorimetric method for determinationn of sugars and related substranses // Anal. Chem. – 1956. – Vol. 28, № 2. – Р. 350–356.

Kucelová L. Antioxidant activity of bee corbicular pollen from buckwheat (Fagopyrum esculentum MOENCH) / L. Kucelová, R. Ostrovský, A. Synytsya, V. Brovarskiy, D. Bjro // Матеріали міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Вода і здоров`я людини». Ужгород : Патент. – 2013. – С. 271–273.

Lowry O., Rosenbrough N., Farr A., Randall R. Protein measurement with the Folin reagent // J. Biol. Chem. – 1951. – Vol. 193, № 1. – Р. 265–275.

Issue

Section

Статті