Фізико-хімічні показники якості перги бджолиної

Authors

  • О. М. Михальська
  • Т. І. Білоцерківець
  • Н. О. Генгало

Abstract

Описано основні фізико-хімічні показники якості перги. Проведено порівняльний аналіз вимог чинної нормативної документації щодо якості перги. Встановлено розбіжності у вимогах діючих стандартів щодо значень фізико-хімічних та органолептичних показників якості перги бджолиної.

References

Перга. Технічні вимоги: ДСТУ 7074:2009. – [Чинний від 2011-01-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2010. – 11 с. – (Національні стандарти України).

Перга. Технические условия: ГОСТ 31776-2012. – [Введен в действие с 2013-07-01]. – М. : Стандартинформ, 2013. – 14 с. – (Национальный стандарт Российской Федерации).

Соломка В. О. Пилок квітковий (обніжжя бджолине), перга: технології, властивості, використання / В. О. Соломка. – К. : Медицина України, 2010. – 112 с.

Лавренов В. К. Все о меде и других продуктах пчеловодства / В. К. Лавренов. – М. : АСТ, 2004. – 526 с.

Issue

Section

Статті