Порівняльна характеристика мікробіологічних особливостей пилку Corylus avellana L.

Authors

  • Н. В. Ніколаєва
  • К. Г. Гаркава
  • Я Петрова
  • Я. Бріндза

Abstract

Встановлено мікробіологічні особливості пилкових зерен Corylus avellana L. Визначено загальне мікробне число для кожного зразка, виявлено мезофільні аероби та анаероби, коліформні бактерії, дріжджі та гриби.

References

Burrell R. Immunotoxic reactions in the agricultural environment /

R. Burrell // Annals of Agricultural and Environmental Medicine. – 1995. – № 2. – P. 11–20.

Carpes S. T. Biological activity of honeybee-collected pollen in Brazil / S. T. Carpes, R. Begnini, S. M. Alencar, M. L. Masson // IntradFood-EFFoST Conference. – 2005. – P. 371–374.

Colldahl H. Allergens in pollen / H. Colldahl, G. Carlsson // Acta allergologica. – 1968. – № 23. – P. 387–395.

Donham K. J. Characterization of dusts collected from swine confinement buildings / K. J. Donham, W. Popendorf, U. Palmgren, L. Larsson // American Journal of Indian medicine. – 1986. – № 10. – P. 294–297.

Spiewak R. Bacterial endotoxin associated with pollen as a potential factor aggravating pollinossis / R. Spiewak, S. Czeslawa, Z. Prazmo, J. Dutkiewicz // Annals of Agricultural and Environmental Medicine. – 1996. – № 3. – P. 57–59.

STN ISO 4832: Mikrobiology – M4. Загальні рекомендації з визначення коліформних бактерій методом підрахунку колоній в продуктах харчування і кормах, 1997.

STN EN ISO 4833: Mikrobiology – M1. Загальні рекомендації на встановлення загальної кількості мікроорганізмів методом підрахунку колоній в продуктах харчування і кормах, 1997.

STN ISO 7954: Mikrobiology – M10. Загальні рекомендації для визначення дріжджів і грибів в продуктах харчування і кормах, 1997.

Issue

Section

Статті