РІЗНОМАНІТНІСТЬ ПОКАЗНИКІВ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ ДЛЯ СЕЛЕКЦІЇ

Автор(и)

  • А. І. Вертійчук Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • Ю. А. Глєбова Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

 Наведено дані з різних показників курячих  яєць за морфологічним і хімічним складом, зокрема за вмістом незамінних амінокислот, вітамі­нів, мікро- й макроелементів та інших речовин, цінних за дієтичними властивостями й перспективних у селекційній роботі. Зосереджено  увагу на вмісті в яйцях холестерину та лізоциму, як факторів впливу на здоров’я людини.

Посилання

Боголюбский С. ?. Селекция сельскохозяйственной птицы / С. ?. Боголюбский. – М. : Агропромиздат, 1991. – 258 с.

Бородай В. П. Технологія виробництва продукції птахівництва / В.П. Бородай, М. І. Сахацький, А. І. Вертійчук та ін. – Нова книга, 2006. – 360 с.

Глєбова Ю. А. Яйце – носій мінливості природної резистентності // Теоретичні та практичні аспекти оології в сучасній зоології / Ю. А. Глєбова/ Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції. – К. : Фітосоціоцентр, 2011. – С. 218–220.

Каталог племінних ресурсів сільськогосподарської птиці України / В. О. Пабат, Д. М. Микитюк, В. В. Фролов та ін. ; за ред. Ю. О. Рябоконя. – К. : Атмосфера, 2006. – 80 с.

Кочиш ?. ?. Селекция в птицеводстве / ?. ?. Кочиш. – М. : Колос, 1992. – 272 с.

Рубан Б. В. Птицы и птицеводство / Б. В. Рубан // Х. : Эспада, 2002. – 520 с.

Сергеева А. М. Контроль качества яиц / А. М. Сергеева. – М. : Россельхозиздат, 1984. – 72 с.

Царенко П. П. Повышение качества продукции птицеводства: пищевые и инкубационные яйца / П. П. Царенко – Л. : Агропромиздат, 1988. – С. 218–220.

Яичница – новый будильник для организма // Сучасне птахівництво. – 2014. – С.13.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті