АНАЛІЗ ГОДІВЛІ НУТРІЙ В СУЧАСНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • О. А. Кузьменко Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml

Анотація

Викладено результати проведеного аналізу годівлі виробничо-вікових груп нутрій в сучасних умовах господарювання. Велика увага в нутріївництві приділяється організації раціональної годівлі та забезпеченню тварин необхідними поживними речовинами   для   отримання   високої   продуктивності  й   якості продукції. Дотримання системи годівлі і режимів згодовування кормів залежно від фізіологічного стану протягом усього виробничого періоду сприяє покращенню показників продуктивності та якості хутра. Здатність вчасно заготовлених кормів забезпечувати всі рівні живлення нутрій і сприяє економному їх витрачанню на виробництво продукції.

Посилання

Беспятых О. Ю. Снижение потерь корма у нутрии / О.Ю. Беспятых, ?. А. Плотников // Современные проблемы природопользования, охотоведения и звероводства. – Киров: ВНИОЗ, 2002. – С. 539–541.

Коновалов І. В. Основні тенденції та напрями підвищення ефективності розвитку хутрового звірівництва в Україні / І. В. Коновалов // Економіка АПК. – 2006. – № 1. – С.88–91.

Різничукю. І. Удосконалення нормованої годівлі хутрових звірів / І. Різничук // Тваринництво України. – 2003. – № 10. – C. 28–30.

Свириденко К. О. Шляхи підвищення рентабельності нутріївництва / К. О. Свириденко // Таврійський науковий вісник: зб. наук. пр. ХДАУ. – 2009. – Вип. 67. – С. 317–321.

Council directive 98/58/EC of July 1998 concerning the protection of animals kept for farming purposes // Official journal of the European Communities.– 1998. – № 6. – Р. 24.

Kanwanich S. The arguments for and against breeding nutrias / S. Kanwanich // Perspective. – Bangkok, Thailand, 2001. – № 1. – Р. 12–14.

Sandro Bertolino. Effectiveness of coypu control in small Italian wetland areas / S. Bertolino, A. Perrone, L. Gola // Wildlife Society Bulletin, 2005. – Vое. 33, Issue 2. – Р. 714–720.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті