Проблеми стандартизації бджолиного обніжжя та перги як біологічно активних компонентів

Автор(и)

  • Н. І. Гудзь
  • О. В. Рехлецька
  • А. М. Філіпська
  • Н. М. Воробець

Анотація

Вивчено чинники, які необхідно враховувати і вивчати відповідно до вимог ЄС до ЛЗ рослинного походження при стандар­ти­зації бджолиного обніжжя та перги для їх використання у фармацевт­тичній розробці як комплексу біологічно активних сполук природного походження.

Посилання

Броварський В. Д. Етологія бджіл при формуванні запасів білкового корму / В. Д. Броварський, С. М. Величко, Я. Бріндза // Scientific proceedings of the international network AgroBioNet of the institution and researcher of international research, education and development programme «Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality. – Nitra, 2015. – Р. 65–68.

Державна Фармакопея України : у 3 т. / Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів. – 2-ге вид. – Х. : Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів, 2014. – Т. 3. – 732 с.

Державний реєстр лікарських засобів України / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : www.drlz.kiev.ua

Ковальська Л. М. Ліпідний та жирнокислотний склад тканин медоносних бджіл : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук : спец. 03.00.04 / Л. М. Ковальська ; Інститут біології тварин УААН. – Львів, 2009. – 16 с.

Ковальський Ю. В. Технологія одержання продуктів бджільництва / Ю. В. Ковальський, Я. І. Кирилів. – Львів : ЛНУВМ та БТ імені С. З. Гжицького, 2014. – 263 с.

Лазарян Г. Д. Количественное определение свободных аминокислот в перге / Г. Д. Лазарян // Вестник Воронежского государственного университета. Серия: Химия. Биология. Фармация. – 2006. – № 2. – С. 302–303.

Лечебное действие пыльцы (обножки) и перги при недостаточности питания, метаболическом синдроме и гепатитах неуточненной этиологии / В. ?. Касьяненко, Е. А. Дубцова, ?. А. Комиссаренко [и др.] // Экспериментальная и клиническая гастроэнтерология. – 2011. – № 11. – С. 53–58.

Опрацювання складу і технології рідких екстрактів бруньок та листя берези бородавчастої / О. В. Рехлецька, Т. Г. Калинюк, К. Ф. Ващенко [та ін.] // Вісн. фармації. – 2007. – № 1. – С. 36–39.

Особенности фармацевтической разработки лекарственных средств растительного происхождения / Н. ?. Гудзь, А. М. Корецкая, Т. Г. Калинюк [и др.] // Scientific proceedings of the international network AgroBioNet of the institution and researcher of international research, education and development programme «Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality. – Nitra, 2015. –

Р. 93–94.

Офіційний веб-портал Верховної Ради України / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : w1.c1.rada.gov.ua

Унгурян Л. М. Розробка складу та технології сиропу “Прополіс-ЛМ”: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. фармац. наук : спец. 15.00.01 / Л. М. Унгурян ; Національний фармацевтичний університет. – Х., 2010. – 23 с.

Фізико-хімічні дослідження природної лікарської сировини перги / В. Л. Бербек, О. І. Тихонов, О. М. Котенко [та ін.] // Вісник фармації. – 2011. – № 3. – С. 20–23.

Чекурова Н. В. Разработка технологии хлебобулочных изделий с использованием цветочной пыльцы-обножки и перги”: автореф. дисс. на соискание ученой степени канд. технич. наук : спец. 05.18.01 / Н. В. Чекурова ; Московский государственный университет технологий и управления им. К. Г. Разумовского. – М., 2010. – 26 с.

Khryapa Ye. M. Development of the composition and technology of suppositories with bee-bread / Ye. M. Khryapa, O. I. Tikhonov // Вісник фармації. – 2013. – № 2 (74). – С. 3–5.

Kudrik B. T. Development of the composition of the drug with the immunomodulatory action in the form of granules based on bee bread / B. T. Kudrik, O. I. Tikhonov // Вісник фармації. – 2014. – № 3. – С. 30–33.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті