ПОКАЗНИКИ ЗАБОЮ ТА ХІМІЧНИЙ СКЛАД М’ЯЗІВ МОЛОДНЯКУ КРОЛІВ ЗА РІЗНИХ РІВНІВ СИРОЇ КЛІТКОВИНИ У КОМБІКОРМАХ

Автор(и)

  • І. І. Ібатуллін Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • Ю. В. Позняковський Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Наведені результати досліджень з визначення впливу рівня сирої
клітковини у комбікормі на показники забою та хімічний склад м’язів молодняку кролів. Встановлено, що використання комбікорму з вмістом 18 % сирої клітковини сприяє збільшенню маси тушки та деяких органів, а також підвищенню забійного виходу.

Посилання

Куц Р. Ю. Биохимическая и технологическая оценка мясного сырья различных видов животных при производстве колбасных изделий: дис… канд. биол. наук: 03.00.04, 05.18.04 / Куц Роман Юрьевич. – Краснодар, 2004. –180 с.

Alus G. Development of the digestive tract of the rabbit from birth to weaning / G. Alus, N. Edwards // Proc. Nutr. Soc. – 1976. – Vol. 36. – P. 3.

De Blas C. Role of fibre in rabbit diets / C. De Blas, J. Garcia, , R. Carabaño // Ann. Zootech. – 1999. – Vol. 48. – P. 3–13.

faostat.fao.org

Gidenne, T., Carabaño, C., Garcia, J., De Blas, C., 1998. Fibre digestion. In: De Blas, C., Wiseman, J. (Eds), The nutrition of the rabbit, CABI publishing, Р. 69 – 88. Ch. 5.

Onifade A.A. Alternative tropical energy feed resources in rabbit diets: growth performance, diet's digestibility and blood composition / A.A. Onifade, O.O. Tewe // World Rabbit Science issues. – 1993. – Vol. 1, № 1. – P. 17 – 24.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті