АКТИВНІСТЬ ЛУЖНОЇ ФОСФОТАЗИ ТА АМІНОТРАНСФЕРАЗ СИРОВАТКИ КРОВІ МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ ТА ЇХ ЗВ'ЯЗОК З ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ТА ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ М’ЯЗОВОЇ ТКАНИНИ ТА ПІДШКІРНОГО САЛА
Анотація
Наведено результати досліджень біохімічних показників сироватки крові, фізико-хімічного та хімічного складу м’язової тканини та підшкірного сала молодняку свиней. Встановлено, що кількість зразків найдовшого м’яза спини високої якості за вологоутримуючою здатністю cтановить 8,0 %, вмістом жиру – 16,0 %, ніжністю – 8,0 %, інтенсивністю забарвлення – 20,0 %.Посилання
Акневський Ю.П. Вплив поліморфізму гену рецептора меланокортину-4 (MC4R) на відгодівельні та мясні якості помісних, гібридних і чистопорідних свиней великої білої породи / Ю.П.Акневський, Т.В.Буслик, Л.П.Гришина, В.М.Балацький // Свинарство. Міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. –Полтава, 2013. Вип. 63. – С. 28–37.
Баньковская ?.Б.Качество мяса свиней новых пород / ?.Б.Баньковская // Свиноводство. – 1994. – № 2. – С.15–17.
Ветеринарна клінічна біохімія / [Левченко В.І., Влізло В.В., Кондрахін І.П. та ін.]; за ред. В.І. Левченка і В.Л. Галяса. – Біла Церква, 2002. – 400 с.
Генетика / [Меркурьева Е.К., Абрамова З.В., Бакай А.В. и др.]. − М.: Агропромиздат, 1991. − 446 с.
Методические рекомендации по оценке мясной продуктивности, качества мяса и подкожного жира свиней. – М.:, 1987. – 64 с. Протокол ОЖ ВАСХН?Л № 10 от 26.09.1986.
Поливода А.М. Оцінка якості свинини за фізико-хімічними показниками / А.М.Поливода // Свинарство. – 1976. Вип. 24. – С.57–62.
Поливода А.М. Методика оценки качества продукции убоя у свиней / Поливода А.М., Стробыкина Р.В., Любецкий М.Д.// Методики исследований по свиноводству. – Харьков, 1977. − С. 48–57.
Янчева М.О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів: [навч. посіб.] / Янчева М.О., Пешук Л.В., Дроменко О.Б.– К.: Центр учбової літератури, 2009. – 304 с.
Sather A. et al. Meat guality in pigs selected for lean tissul growth rate // Porsine stress and weat guality courses and possible solutions of theseproblems. – 1981. P. 274–284
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).