АКТИВНІСТЬ ЛУЖНОЇ ФОСФОТАЗИ ТА АМІНОТРАНСФЕРАЗ СИРОВАТКИ КРОВІ МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ ТА ЇХ ЗВ'ЯЗОК З ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ТА ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ М’ЯЗОВОЇ ТКАНИНИ ТА ПІДШКІРНОГО САЛА

Автор(и)

  • В. І. Халак ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України

Анотація

Наведено результати досліджень біохімічних показників сироватки  крові, фізико-хімічного та хімічного складу м’язової тканини та підшкірного сала молодняку свиней. Встановлено, що кількість зразків найдовшого м’яза спини високої якості за вологоутримуючою здатністю cтановить 8,0 %, вмістом жиру – 16,0 %, ніжністю – 8,0 %, інтенсивністю забарвлення – 20,0 %.

Посилання

Акневський Ю.П. Вплив поліморфізму гену рецептора меланокортину-4 (MC4R) на відгодівельні та мясні якості помісних, гібридних і чистопорідних свиней великої білої породи / Ю.П.Акневський, Т.В.Буслик, Л.П.Гришина, В.М.Балацький // Свинарство. Міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. –Полтава, 2013. Вип. 63. – С. 28–37.

Баньковская ?.Б.Качество мяса свиней новых пород / ?.Б.Баньковская // Свиноводство. – 1994. – № 2. – С.15–17.

Ветеринарна клінічна біохімія / [Левченко В.І., Влізло В.В., Кондрахін І.П. та ін.]; за ред. В.І. Левченка і В.Л. Галяса. – Біла Церква, 2002. – 400 с.

Генетика / [Меркурьева Е.К., Абрамова З.В., Бакай А.В. и др.]. − М.: Агропромиздат, 1991. − 446 с.

Методические рекомендации по оценке мясной продуктивности, качества мяса и подкожного жира свиней. – М.:, 1987. – 64 с. Протокол ОЖ ВАСХН?Л № 10 от 26.09.1986.

Поливода А.М. Оцінка якості свинини за фізико-хімічними показниками / А.М.Поливода // Свинарство. – 1976. Вип. 24. – С.57–62.

Поливода А.М. Методика оценки качества продукции убоя у свиней / Поливода А.М., Стробыкина Р.В., Любецкий М.Д.// Методики исследований по свиноводству. – Харьков, 1977. − С. 48–57.

Янчева М.О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів: [навч. посіб.] / Янчева М.О., Пешук Л.В., Дроменко О.Б.– К.: Центр учбової літератури, 2009. – 304 с.

Sather A. et al. Meat guality in pigs selected for lean tissul growth rate // Porsine stress and weat guality courses and possible solutions of theseproblems. – 1981. P. 274–284

Завантаження

Номер

Розділ

Статті