ОБМІН РЕЧОВИН, ШВИДКІСТЬ РОСТУ ТА ЗАБІЙНІ ЯКОСТІ ПЕРЕПЕЛІВ ЗА РІЗНОГО РІВНЯ ЛІПІДІВ У РАЦІОНІ

Автор(и)

  • М. Ю. Сичов Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Викладено результати досліджень можливої регуляції обміну речовин, швидкості росту, а також забійних якостей перепелів за згодовування їм комбікормів з різним рівнем жиру. Встановлено, що застосування у годівлі перепелів м’ясного напряму продуктивності комбікормів із вмістом сирого жиру 5 % сприяє збільшенню живої маси  до 6,0 %, середньодобового приросту − до 5,8 %, маси патраної тушки −  до 8,0 %, збільшує масу грудних м’язів −  до 6,2 % та м’язів задніх кінцівок −  до 12,9 %, а також підвищує рівень утримання в організмі мінеральних елементів, зокрема Кальцію – на 0,2–3,9 %, Фосфору – на 2,2–6,9 %.

Посилання

Калмыков С. Т. Определение качества корковых жиров / Калмыков С.Т. – М. : Колос, 1976. – 192 с.

Кружель Б. Б. Влияние добавок животных и растительных жиров к комбикорму с разным содержанием энергии и протеина на продуктивность цыплятбройлеров и некоторые стороны обмена веществ в их организме : автореф. дис. на соискание ученой степени канд. биол. наук. : спец. 03.00.04 «Зоотехния» / Б. Б. Кружель. − Львов, 1985. − 22 с.

Маслиева О. ?. Анализ качества кормов и продуктов птицеводства / О. ?. Маслиева. – М. : Колос, 1967. – 334 с.

Эффективность использования питательных веществ корма и состав тушек мясных цыплят в зависимости от энергетической ценности рационов / Л. В. Орлов, Н. Г. Григорьев, А. ?. Сычёв, Г. П. Маленко // Научн. Тр. ВНИФБиП с.-х. животных. – 1978. – T. 20. – С. 143–150.

De Groot G. The metabolic efficiency on energy utilization of glucose, soybean oil and different animal fats by growing chicks / G. De Groot, N. Reyntens, J. AmichCali // Poult. Sci. – 1971. – Vol. 50, № 3. – Р. 808–819.

Grimes J. L. Dietary prilled fat and layer chicken performance and egg composition / J. L. Grimes, D. V. Maurice, S. F. Lightsey // Poult. Sci. – 1996. – Vol. 75, № 2. – P. 250–253.

Mateos G. G. Kate of food passage (transit time) as influenced by level supplemental fat / G. G. Mateos, J. L. Sell, J. A. Eastwood // Poult. Sci. –1982. – Vol. 61, № 1. – P. 94–100.

Sibbald I. R. The effect of the basal diet on the true metabolizable energy of fat / I. R. Sibbald, J. K. S. Kramer // Poult. Sci. – 1978. – Vol. 57. – P. 685–691.

Van Elswyk M. E. Comparison of n-3 fatty acid sources in laying hen rations for improvement of whole egg nutritional quality / M. E.Van Elswyk // Br. J. Nutr. – 1997. – Vol. 71, № l. – P. 61–69.

Wilson P. N. Fats in compound feed / P. N. Wilson, A. B. Lawrence // Chem. Ind. – 1985. – №4. – P. 113–118.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті