ПЕРСПЕКТИВИ СЕЛЕКЦІЇ БДЖІЛ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА ПЕРГИ
Анотація
Проаналізовано зв’язок деяких селекційних ознак бджолиних сімей з їх пилковою продуктивністю. Наведено передумови селекції бджіл у напрямі виробництва перги. Рекомендовано застосовувати класичні методи розведення у поєднанні з технологічними прийомами розведення й утримання для підвищення пилкової продуктивності бджолиних сімей.
Посилання
Билаш Г. Д. Селекция пчел / Г. Д. Билаш, Н. ?. Кривцов. – М. : Агропромиздат, 1991. – 304 с.
Броварський В. Д. Вплив висушування на якість перги / [В. Д. Броварський, А. Й. Колесник, С. М. Величко та ін.] – Житомир : Житомирський національний агроекологічний університет. – Наук.-теор. зб. «Вісник ЖНАЕУ». – № 2 (44) – Т. 3. – 2014. – С. 205–209.
Броварський В. Д. Штучний стільник для виробництва перги / В. Д. Броварський, С. М. Величко, Я. Бріндза [та ін.] // Патент на корисну модель № u 2011 15417. – 2011. – 6 с.
Давиденко І. К. Племінна робота у бджільництві / І. К. Давиденко, Г. Д. Микитенко, С. О. Челак // К. : Урожай, 1992. – 120 с.
Кайяс А. Пыльца – чудо-продукт и лечебное средство / Ален Кайяс. – М., 1998. – 72 с.
Кривцов Н. ?. Технология сбора пыльцы / Н. ?. Кривцов, В. ?. Лебедев // Пчеловодство. – 1993. – № 11–12. – С. 43–44.
Левченко ?. А. Передача информации о координатах источника корма у пчелы медоносной / ?. А. Левченко. – К. : Наукова думка, 1976. – 252 с.
Поліщук В. П. Збільшення виробництва продукції бджільництва / В. П. Поліщук. – К. : Урожай, 1975. – 144 с.
Пшеславський А. Перга / А. Пшеславський [пер. російською]. – К. : Редакція журналу «Дім, сад, город», 2010. – Бібліотека «Пасіка». –№ 4. – 80 с.
Таранов Г. Ф. Корма и кормление пчел / Г. Ф. Таранов. – М. : Росхозсельиздат, 1986. – 159 с.
Таранов Г.Ф. Промышленная технология получения и переработки продуктов пчеловодства / Г. Ф. Таранов. – М. : Агропромиздат, 1987. – 319 с.
V. Brovarskyi, J. Brindza a kolektiv Včeli obnôžkový peľ // Kyjv–Nitra. – FOP I.S. Maidachenko, Ukrajina. – 2010. – 290 s.
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).