СПОЖИВАННЯ КОРМУ ТА ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН КУРЧАТАМИ-БРОЙЛЕРАМИ ЗА ВИКОРИСТАННЯ КОМБІКОРМІВ ІЗ РІЗНИМ РІВНЕМ ОБМІННОЇ ЕНЕРГІЇ

Автор(и)

  • С. В. Боярчук Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Середньодобове споживання комбікорму піддослідною птицею з віком зростає, і безпосередньо залежить від вмісту обмінної енергії у ньому. Чим нижча поживність комбікорму, тим більше його споживає птиця. Згодовування курчатам-бройлерам від 7- до 14-ї, від 15- до 28-ї та від 29- до 42-ї доби комбікорму з вмістом обмінної енергії відповідно 1,26 МДж, 1,35 та 1,44 МДж/100 г сприяє підвищенню перетравності його поживних речовин.

Посилання

?мангулов Ш. А. Обоснование нормирования энергии в рационах для сельскохозяйственной птицы: дис. ... доктора биол. наук: 06.02.02 / ?мангулов Шавкат Ахметович. – Сергиев Посад, 1996. – 473 с.

?мангулов Ш. А. Повышение продуктивности бройлеров путем оптимизации энергетического питания / Ш. А.?мангулов // Научные основы технологии производства бройлеров: сб. науч. тр. – Сергиев Посад, 1995. – С.89–97.

Киселев А. Ф. Особенности использования энергии при ограниченном потреблении корма курами-несушками / А. Ф. Киселев, Е. А. Надальяк // Энергетическое питание с.-х. животных. – М.: Колос, 1982. – С. 164–171.

Налбалдян К. Новый кросс: отличные бройлеры / К.

Налбалдян // Птицеводство. – 2000. – №3. – С. 1–19.

Новая концепция о балансе энергии в организме животного / А. Н. Калашников, В. В. Щеглов, Н. В. Грузднев, В. Г. Довалишнини // Птицеводство. – 1997. – №12. – С. 10–14.

Петрина З. А. Нормы энерго-протеинового питания и структура рационов для крупных мясных цыплят, предназначенных для глубокой переработки мяса / З. А. Петрина, А. Н. Тишенков, А. Н. Шевяков // Научные основы технологии производства бройлеров: сб. науч. тр. – Сергиев Посад, 1995. – С. 98–106.

Рекомендации по кормлению сельскохозяйственной птицы / [?мангулов Ш. А., Егоров ?. А., Околелова Т. М. и др.]. – Сергиев Посад, 2004. – 143 с.

Рекомендации по кормлению сельскохозяйственной птицы / [?мангулов Ш. А., Егоров ?. А., Околелова Т. М. и др.]. – Сергиев Посад, 2004. – 143 с.

Рекомендації з нормування годівлі сільськогосподарської птиці / Братишко Н. І., Притуленко О. В., Гордієнко В. М. та ін., [під ред. О. В. Терещенка]. – Бірки: Інститут птахівництва УААН, 2010. – 88 с.

Синцерова О. Д. Энергетическая и питательная ценность новых кормовых средств / О. Д. Синцерова // Нормирование кормления сельскохозяйственной птицы: сборник научных трудов / – Загорск: ВН?Т?П. – 1985. – С.3–8.

Сирухи М. Одному бройлеру – один рацион / М. Сирухи // Комбикорма. – 2004. – №8. – С. 65.

Супрунов О.В.Физиология питания птицы / О. В.Супрунов. – Краснодар, 2000. – С. 308

Супрунов О. В. ?спользование энергии бройлерами / О. В. Супрунов // Сельское хозяйство за рубежом. – 1979. – № 8. – С. 38–40.

Супрунов О. В. Нормирование протеина и энергии в рационах кур / О. В. Супрунов. – М.: Агропромиздат, 1981. – С.31–44.

Томмэ М. Ф. Переваримость кормов / М. Ф. Томмэ. – М.: Колос, 1970. – 463 с.

Adhemar R. Niveis de energia metabolizavel para frangos de corte no periodo de 22 a 42 dias de idade mantidos em ambiente termoneutro / R. Adhemar, R. Santiago // Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia. – 2000. – Vol. 29 –Р. 1132–1140.

Barbour G. W. True metabolizable energy and true amino acid availability in canola and flax products for poultry / G. W. Barbour, J. S. Sim // Poultry Science. – 1991. – Vol. 70. – P. 2154–2160.

Hurwitz S. Response of growing turkeys to dietary fat / S. Hurwitz // Poultry Science.  1988.  Vol. 67.  P. 420426.

Lopez G. Assessment of the nitrogen correction factor in evaluating metabolizable energy of corn and soybean meal in diets for broilers / G. Lopez, S. Leeson // Poultry Science. –2008. – Vol. 87. – P. 298–306.

Sibbald I. R. The effect of level of feed intake on metabolizable energy values measured with adult roosters / I. R. Sibbald // Poultry Science.  1975.  Vol. 54.  P. 19901997.

Sibbald I. R. The metabolic and endogenous losses of adult roosters / I. R. Sibbald, K. Price // Poultry Science. – 1978. – Vol. 57. – P. 556–557.

Stewart R. A. Effect of wheat inclusion rate and acid/base balance on measurement of metabolizable energy content of broiler diets and on performance from 7 to 28 d. / R. A. Stewart, A. McAllister, K. J. McCracken // British Poultry Science. – 1997. – Vol. 38. – P. 40–41.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті