ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ НОВИХ ПРИНЦИПІВ БАЛАНСУВАННЯ ПОТРЕБИ НЕЗАМІННИХ АМІНОКИСЛОТ У РАЦІОНАХ ВИСОКОПРОДУКТИВНИХ ДІЙНИХ КОРІВ

Автор(и)

  • М. Ф. Кулик Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН
  • Ю. В. Обертюх Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН
  • О. Ю. Безносюк ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ image/svg+xml

Анотація

 Нові принципи балансування потреби незамінних амінокислот для високопродуктивних корів базуються на тому, що при добових удоях до 20 кг мікробіальний білок забезпечує їх потребу в усіх незамінних амінокислотах для синтезу молока, а за вищої продуктивності розраховується надходження тільки лізину і метіоніну у складі нерозщеплюваного протеїну в основному високобілкових кормів, які надходять із передшлунків у тонкий кишечник для забезпечення заданого рівня продукції молока, оскільки інші незамінні амінокислоти не є критичними за високої їх ферментації в рубці.

Посилання

Богданов Г. О. Теорія і практика нормованої годівлі великої рогатої худоби: монографія за ред. В. М. Кандиби, І. І. Ібатулліна, В. І. Костенка. - Житомир: ПП «Рута», 2012. - 860 с

Богданов Г. О. Норми, орієнтовні раціони та практичні поради з годівлі великої рогатої худоби: [посібник]; за ред. І. І. Ібатуліна, В. І. Костенка.-Житомир: ПП «Рута», 2013. - 516 с.

Ваттио M. A. Основные аспекты производства молока. Цикл статей / M. A. Ваттио, В. Т. Ховард / Международный ?нститут по исследованию и развитию молочного животноводства им. Бабкока. Университет Висконсина, Мэдисон, 2000.

Дурст Л. Кормление сельскохозяйственных животных / Пер. с нем. А. ?. Чигрина, А. А. Дягилева; под ред. ?. ?. ?батуллина, Г. В. Проваторова / Дурст Л., Виттман М. - Винница: Новая книга, 2003. - 382 с.

Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных: Справочное пособие. 3-е издание под ред. А. П. Калашникова, В. ?. Фисинина, В. В. Щеглова, Н. ?. Клейменова / А. П. Калашников - М.: Джангар, 2003. - 456 с.

Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных: Справочное пособие / [Калашников А. П., Клейменов Н. ?., Баканов В. Н. и др.] - М.: Агропромиздат, 1985. - 352 с.

Повышения эффективности высококонцентрированных белковых кормов путем применения защищающих агентов, снижающих распадаемость протеина в рубце / [Н. В. Грудина, В. ?. Алексахин, Б. Д. Кальницкий и др.] // Доклады РАСХН. - 2005. - № 2. - С. 33-35.

Bach A. Nitrogen metabolism in the rumen / A. Bach, S. Calsamiglia, M. D. Stern // J. Dairy Sci. — 2005. — Vol. 88. — P. 9-21.

Effects of extrusion of whole horse beans on protein digestion and amino acid absorption in dairy cows / [C. Benchaar, M. Vernay, C. Bayourthe, R. Moncoulon] // J. Dairy Sci. — 1994. — Vol. 77 (5). — P. 1360-71.

Extrusion conditions affect chemical composition and in-vitro digestion of selected food ingredients / [J. M. Dust, M. A. Gajda, A. E. Flickinger et al.] // J. Agri. Food Chem. — 2004. — Vol. 52. — P. 2989-2996.

The effects of dry extrusion temperature of whole soybeans on digestion of protein and amino acids by steers / [F. Orias, C. G. Aldrich, J. C. Elizalde et al.] // J. Anim. Sci. — 2002. — Vol. 80. — P. 2493-2501.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті