НОРМУВАННЯ ЛІПІДНОГО ЖИВЛЕННЯ ПЕРЕПЕЛІВ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ М’ЯСА
Анотація
Представлено результати експериментального обґрунтування оптимальних рівнів та джерел ліпідів у комбікормах для м’ясних перепелів. Встановлено, що застосування у годівлі м’ясних перепілок комбікормів з рівнем жиру 5 % з додаванням соєвої олії сприяє підвищенню живої маси на 3,8 %, середньодобового приросту − на 3,6 %, та збільшенню маси грудних м’язів − на 12,1 %, м’язів тазових кінцівок − на 5,5 %. Розроблені принципи ліпідного живлення м’ясних перепелів з урахуванням рівня сирого жиру та джерела ліпідів, що передбачають використання комбікормів з соєвою олією та вмістом жиру 5%.
Посилання
Архипов А. В. Обмен веществ и продуктивность кур в зависимости от уровня и природы жира в изокалорийных рационах / А. В. Архипов, Л. В. Топорова // Труды ВНИФБиП с.-х. животных. – 1978. – T. 20. – С. 134–142.
Дмитроченко А. П. Кормление сельскохозяйсвенных животных / А. П. Дмитроченко, П. Д. Пшеничный. – Львів: Колос, 1964. – 647 с.
Калмыков С. Т. Определение качества коркових жиров / С. Т. Калмыков. – М. : Колос, 1976. – 192 с.
Кружель Б. Б. Влияние добавок животных и растительных жиров к комбикорму с разным содержанием энергии и протеина на продуктивность цыплят-бройлеров и некоторые стороны обмела веществ в их организме : автореф. дис. на соискание учен. степени канд. биол. наук. : спец. 03.00.04 «Зоотехния» / Б. Б. Кружель. − Львов, 1985. − 22 с.
Маслиева О. ?. Анализ качества кормов и продуктов птицеводства / О. ?. Маслиева. – М. : Колос, 1967. – 334 с.
Методика исследований по кормлению сельскохозяйственной птицы / [ ?. А. Егоров, Т. М.Околелова, А. В. Езерская и др.]. – М. : ВНИТ?П, 2000. – 44 с.
Методика определения переваримости кормов и рационов / [под ред. М. Ф. Томмэ]. – М. : ВНИЭСХ, 1969. – С. 19−22.
Поливанова Т. М. Оценка м’ясних качеств тушки сельскохозяйственной птицы (Методика по определению и оценке отдельных признаков селекционного молодняка (птиц) м’ясних пород) / Т. М. Поливанова – М. : [б. и.], 1967. – С. 17–28.
Эффективность использования питательных веществ корма и состав тушек м’ясних цыплят в зависимости от энергетической ценности рационов / Л. В. Орлов, Н. Г. Григорьев, А. ?. Сычёв, Г. П.Маленко // Научн. труды ВНИФБиП с.-х. животных. – 1978. – T. 20. – С. 143–150.
Crespo N. Esteve-Garcia E. Dietary polyunsaturated fatty acids decrease fat deposition in separable fat depots but not in the remainder carcass / N. Crespo // PoultSci. – 2002. – Vol. 81 (4). – Р. 512–518.
De Groot G. The metabolic efficiency on energy utilization of glucose, soybean oil and different animal fats by growing chicks / G. De Groot, N. Reyntens, J. Amich-Cali // Poult. Sci. – 1971. – Vol. 50. – № 3. – Р. 808–819.
Grimes J. L. Dietary prilled fat and layer chicken performance and egg composition / J. L. Grimes, D. V. Maurice, S. F. Lightsey // Poult. Sci. – 1996. – Vol. 75. – № 2. – P. 250–253.
Mateos G. G. Kate of food passage (transit time) as influenced by level supplemental fat / G. G. Mateos, J. L. Sell, J. A. Eastwood // Poult. Sci. –1982. – Vol. 61. – № 1. – P. 94–100.
Sibbald I. R. The effect of the basal diet on the true metabolizable energy of fat / I. R. Sibbald, J. K. S. Kramer // Poult. Sci. – 1978. – Vol. 57. – P. 685–691.
Van Elswyk M. E. Comparison of n-3 fatty acid sources in laying hen rations for improvement of whole egg nutritional quality / M. E.Van Elswyk // Br. J. Nutr. – 1997. – Vol. 71. – № l. – P. 61–69.
Wilson P. N. Fats in compound feed / P. N. Wilson, A. B. Lawrence // Chem. Ind. – 1985. – №4. – P. 113–118.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).