Дослідження перги різного ботанічного походження
Анотація
Проведено ідентифікацію ботанічного складу перги, одержаної від медоносних бджіл української породи в умовах Лісостепу України. Визначено, що рівні за силою сім’ї бджіл заготовлюють пергу різного ботанічного походження, знаходячись в однакових медозбірних і природно-кліматичних умовах. Досліджено кількісний вміст білка у свіжовідібраній перзі різного ботанічного походження. Встановлено, що перга із вмістом 43 % пилку Brassica napus L. містить на 8 % більше білка, ніж інші досліджені види.Посилання
Adamchuk Leonora. Rationale and development of pollen classifier / Leonora Adamchuk // Beyond the hive: beekeeping and global challenges: oral presentation abstracts and poster list XXXXIII International Apicultural Congress Apimondia, 29 September – 04 October 2013, Kyiv, 2013. – P. 245–246.
Адамчук Л. О. Етологія бджіл-пилкозбиральниць на різних типах суцвіть / Л. О. Адамчук // Зб. наукових праць. Серія: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – Кам’янець-Подільський, 2013. – Вип. 21. – С. 3–5.
Броварський В. Д. Біохімічні процеси в перзі за різних умов обробки та тривалого зберігання / В. Д. Броварський, Я. Бріндза, А. Й. Колесник, С. М. Величко // Матеріали Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Вода і здоров’я людини», Ужгород : Патент. – 2013. – С. 232–235.
Броварський В. Д. Етологія бджіл при формуванні запасів білкового корму / В. Д. Броварський, Я. Бріндза, С. М. Величко // Зб. наук. праць Словацького аграрного університету «Агробіорізноманіття для покращання харчування, здоров’я і якості життя». – Нітра, 2015. – Ч.1. – С. 65–68.
Броварський В. Д. Промислова технологія одержання перги / [В. Д. Броварский, Ян Бріндза, В. М. Величко та ін.]. – К., 2015. – 22 с.
ГОСТ 31776:2012 Перга. Технические условия. – [Дата введения 01-07-2013] – М. : Стандартинформ, 2013. – 16 с. – (Межгосударственный стандарт).
ДСТУ 7074:2009 Перга. Технічні умови. – [Чинний від 01-01-2011]. – К. : Держспоживстандарт України, 2010.– 12 с. – (Національні стандарти України).
ДСТУ ГОСТ ISO 5725-1:2005 Точність (правильність i прецизійність) методів та результатів вимірювання. Ч. 1. Основні положення та визначення (ГОСТ ISO 5725-1-2003, IDT). – [Чинний від 01-07-2006]. – К. : Держспоживстандарт України, 2007. – 25 с. – (Міждержавні стандарти).
ДСТУ ГОСТ ISO 5725-6:2005 Точність (правильність i прецизійність) методів та результатів вимірювання. Ч. 6. Використання значень точності на практиці (ГОСТ ISO 5725-6-2003, IDT). – [Чинний від 01-07-2006] – К. : Держспоживстандарт України, 2007. – 46 с. – (Міждержавні стандарти).
Левченко ?. А. Передача информации о координатах источника корма пчелы медоносной / ?. А. Левченко. – К. : Наукова думка, 1976. – 252 с.
Таранов Г. Ф. Корма и кормление пчел / Г. Ф. Таранов [2-е изд., перераб. и доп.]. – М. : Россельхозиздат, 1986. – 160 с.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).