Оцінювання меду за показниками якості відповідно до чинних нормативів

Автор(и)

  • Т. І. Білоцерківець
  • Н. О. Генгало
  • О. М. Михальська
  • Л. О. Адамчук

Анотація

Описано основні фізико-хімічні показники якості меду. Проведено порівняльний аналіз вимог чинної нормативної документації щодо якості меду. Обґрунтовано необхідність визначення споживчих характеристик меду для гарантування відповідності його показників якості чинним нормативам.

Посилання

Мед натуральний. Технічні вимоги : ДСТУ 4497:2005. – [Чинний від 28-01-2005]. – К. : Держспоживстандарт України, 2007. – 21 с. – (Національні стандарти України).

Мед натуральный. Технические условия : ГОСТ Р 54644-2011. – [Введен в действие с 13-12-2011]. – М. : Стандартинформ, 2012. – 16 с. – (Национальный стандарт Российской Федерации).

О. Каганець. Оцінка меду за міжнародними та національними критеріями / О. Каганець // Продовольча індустрія АПК. (Наук.-практ. журнал). – К., 2010. – № 1. – С. 26–29.

Сирохман І. В. Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів / І. В. Сирохман. – К. : ЦУЛ. – 2008. – 616 с.

Council Directive of 32th December 2001 relating to honey (2001/110/ЕC). Off. J. Eur. Communities. – Anon. – 2002. – L. 10. – P. 47–52.

Honey Quality. Is there a difference between the honey quality of generic supermarket honey and that of specialty honey?/ Create a free website or blog at WordPress.com. – Режим доступу : http://beesalive.com/honey/honey-quality/

Завантаження

Номер

Розділ

Статті