Оцінювання меду за показниками якості відповідно до чинних нормативів
Анотація
Описано основні фізико-хімічні показники якості меду. Проведено порівняльний аналіз вимог чинної нормативної документації щодо якості меду. Обґрунтовано необхідність визначення споживчих характеристик меду для гарантування відповідності його показників якості чинним нормативам.Посилання
Мед натуральний. Технічні вимоги : ДСТУ 4497:2005. – [Чинний від 28-01-2005]. – К. : Держспоживстандарт України, 2007. – 21 с. – (Національні стандарти України).
Мед натуральный. Технические условия : ГОСТ Р 54644-2011. – [Введен в действие с 13-12-2011]. – М. : Стандартинформ, 2012. – 16 с. – (Национальный стандарт Российской Федерации).
О. Каганець. Оцінка меду за міжнародними та національними критеріями / О. Каганець // Продовольча індустрія АПК. (Наук.-практ. журнал). – К., 2010. – № 1. – С. 26–29.
Сирохман І. В. Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів / І. В. Сирохман. – К. : ЦУЛ. – 2008. – 616 с.
Council Directive of 32th December 2001 relating to honey (2001/110/ЕC). Off. J. Eur. Communities. – Anon. – 2002. – L. 10. – P. 47–52.
Honey Quality. Is there a difference between the honey quality of generic supermarket honey and that of specialty honey?/ Create a free website or blog at WordPress.com. – Режим доступу : http://beesalive.com/honey/honey-quality/
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).