Проблеми стандартизації бджолиного обніжжя та перги як біологічно активних компонентів
Анотація
Вивчено чинники, які необхідно враховувати і вивчати відповідно до вимог ЄС до ЛЗ рослинного походження при стандартизації бджолиного обніжжя та перги для їх використання у фармацевттичній розробці як комплексу біологічно активних сполук природного походження.Посилання
Броварський В. Д. Етологія бджіл при формуванні запасів білкового корму / В. Д. Броварський, С. М. Величко, Я. Бріндза // Scientific proceedings of the international network AgroBioNet of the institution and researcher of international research, education and development programme «Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality. – Nitra, 2015. – Р. 65–68.
Державна Фармакопея України : у 3 т. / Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів. – 2-ге вид. – Х. : Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів, 2014. – Т. 3. – 732 с.
Державний реєстр лікарських засобів України / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : www.drlz.kiev.ua
Ковальська Л. М. Ліпідний та жирнокислотний склад тканин медоносних бджіл : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук : спец. 03.00.04 / Л. М. Ковальська ; Інститут біології тварин УААН. – Львів, 2009. – 16 с.
Ковальський Ю. В. Технологія одержання продуктів бджільництва / Ю. В. Ковальський, Я. І. Кирилів. – Львів : ЛНУВМ та БТ імені С. З. Гжицького, 2014. – 263 с.
Лазарян Г. Д. Количественное определение свободных аминокислот в перге / Г. Д. Лазарян // Вестник Воронежского государственного университета. Серия: Химия. Биология. Фармация. – 2006. – № 2. – С. 302–303.
Лечебное действие пыльцы (обножки) и перги при недостаточности питания, метаболическом синдроме и гепатитах неуточненной этиологии / В. ?. Касьяненко, Е. А. Дубцова, ?. А. Комиссаренко [и др.] // Экспериментальная и клиническая гастроэнтерология. – 2011. – № 11. – С. 53–58.
Опрацювання складу і технології рідких екстрактів бруньок та листя берези бородавчастої / О. В. Рехлецька, Т. Г. Калинюк, К. Ф. Ващенко [та ін.] // Вісн. фармації. – 2007. – № 1. – С. 36–39.
Особенности фармацевтической разработки лекарственных средств растительного происхождения / Н. ?. Гудзь, А. М. Корецкая, Т. Г. Калинюк [и др.] // Scientific proceedings of the international network AgroBioNet of the institution and researcher of international research, education and development programme «Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life quality. – Nitra, 2015. –
Р. 93–94.
Офіційний веб-портал Верховної Ради України / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : w1.c1.rada.gov.ua
Унгурян Л. М. Розробка складу та технології сиропу “Прополіс-ЛМ”: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. фармац. наук : спец. 15.00.01 / Л. М. Унгурян ; Національний фармацевтичний університет. – Х., 2010. – 23 с.
Фізико-хімічні дослідження природної лікарської сировини перги / В. Л. Бербек, О. І. Тихонов, О. М. Котенко [та ін.] // Вісник фармації. – 2011. – № 3. – С. 20–23.
Чекурова Н. В. Разработка технологии хлебобулочных изделий с использованием цветочной пыльцы-обножки и перги”: автореф. дисс. на соискание ученой степени канд. технич. наук : спец. 05.18.01 / Н. В. Чекурова ; Московский государственный университет технологий и управления им. К. Г. Разумовского. – М., 2010. – 26 с.
Khryapa Ye. M. Development of the composition and technology of suppositories with bee-bread / Ye. M. Khryapa, O. I. Tikhonov // Вісник фармації. – 2013. – № 2 (74). – С. 3–5.
Kudrik B. T. Development of the composition of the drug with the immunomodulatory action in the form of granules based on bee bread / B. T. Kudrik, O. I. Tikhonov // Вісник фармації. – 2014. – № 3. – С. 30–33.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).