Вплив комплексу незамінних амінокислот на активність ферментів органів травлення перепелів та їх м'ясну продуктивність

Автор(и)

  • М. П. Ніщеменко Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml
  • М. М. Саморай Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml
  • О. А. Порошинська Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml
  • Л. С. Стовбецька Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml
  • А. А. Ємельяненко Білоцерківський національний аграрний університет image/svg+xml

Анотація

Показано, що добавка до раціону перепелів лізину, метіоніну і треоніну сприяє зростанню ферментативної активності хімусу, слизової оболонки дванадцятипалої кишки та підшлункової залози, внаслідок чого поліпшується перетравність поживних речовин корму та м’ясна продуктивність птиці. Перепели, лізин, метіонін, треонін, травні ферменти, протеази, амілаза, ліпаза.

 

Біографії авторів

  • автор М. П. Ніщеменко, афіліація Білоцерківський національний аграрний університет

    доктор ветеринарних наук, професор

     

  • автор М. М. Саморай, афіліація Білоцерківський національний аграрний університет
    кандидат біологічних наук
  • автор О. А. Порошинська, афіліація Білоцерківський національний аграрний університет
    аспірантка
  • автор Л. С. Стовбецька, афіліація Білоцерківський національний аграрний університет
    аспірантка
  • автор А. А. Ємельяненко, афіліація Білоцерківський національний аграрний університет
    аспірантка

Посилання

Список літератури

Batal A.B. Effects of age on development of digestive organs and performans of chicks fed a corn-soybean meal versus a crystaline amino acids diet / A.В.Batal, С.M. Parsons // J. Poult. Sci. – 2002. – Vol. 81 – Р. 1338 – 1341.

Ludden P. A. Effects of oscillating dietary protein on nutrient digestibility, nitrogen metabolism, and gastrointestinal organ mass in sheep / P. A. Ludden, T. L. Wechter, B. W. Hess // J. Anim. Sci. 2002. – Vol. 80. – Р. 3021–3026.

Пасічна Ю.Я. Динаміка змін активності гідролітичних ферментів у тонкій кишці курей у процесі адаптації до кормових чинників / Ю.Я. Пасічна, В.Г. Стояновський // Наук-техн. Бюл. Інститут біології тварин ДНДКІ вет. препаратів та кормових добавок. – Львів, 2008. – В. 1, 2. – С. 53 – 57.

Біохімічні методи дослідження крові тварин: [метод. рекоменд. для лікарів хіміко-токсикологічних відділів держ. лабор. вет. медицини України, слухачів факультетів підвищ. кваліфікації та студентів фак. вет. медицини] / Левченко В.І., Новожицька Ю.М., Сахнюк В.В. та ін.]. – К., 2004. – 104 с.

Петрова Л. К изучению липазы микроорганизмов / Л. Петрова, Г. Казацкая, А. Селезнева // Прикладная биохимия и микробиология. – 1977. – Т.

, Вып. 4. – С. 521–529.6. Данчук В.В. Довідник загальних і спеціальних методів дослідження крові сільськогосподарської птиці // [Данчук В.В., Ніщеменко М.П., Пеленьо Р.А. та ін.] – Львів, 2013. – 248 с.

Способ определения активности протеиназ: А.с. 397843 СССР./ К.А. Калунянц, Л.М. Лупова, Л.Г. Федорова. – 1973. – 4 с.

Супрунов О.В. Физиология питания птиц. / О.В. Супрунов –

Краснодар, 2003. – 308 с.

Ruiz-Garsia I.J. Intestine morphometry of the coturnix japonica in relation with different levels of lysine in the food / I.J. Ruiz-Garsia, J.R. Orozco, J.P. Navarro Aguilar // J. of anim. аnd vet. adv. – 2006. – Vol. 5. – Р. 1143 – 1145

Завантаження

Номер

Розділ

Статті