Ветеринарно-санітарна експертиза м'ясних напівфабрикатів за мікробіологічними показниками

Автор(и)

  • С. А. Ткачук

Анотація

Доведено необхідність ветеринарно-санітарного контролю м’ясних напівфабрикатів за мікробіологічними показниками, що попереджає виникнення токсикоінфекцій у людини. За даними дослідження виділено підвищену кількість МАФАМ у зразку фаршу свинячого. М’ясні напівфабрикати, мікробіологічні показники, ветеринарно-санітарна експертиза.

 

Біографія автора

  • С. А. Ткачук
    доктор ветеринарних наук, професор

Посилання

Список літератури

ДСТУ ISO 4833:2006 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод подсчета микроорганизмов. Метод подсчета колоний при температуре 30 град. C (ISO 4833:2003, IDT). – К.: Держспоживстандарт України, 2006. – 12 С.

Кравців Р.Й. Харчові токсикоінфекції, бактеріальні токсикози та інфекційні хвороби тварин, небезпечні для людини: [навч. посіб.] // Р.Й. Кравців, Ю.І Остап’юк. – Львів: ЛНАВМ ім. С.З. Гжицького, 2006. – 200 с.

Лузина Н.?. Микробиология мяса и мясных продуктов: [учеб. Пособ. ]/ Лузина Н.?. – Кемерово: Кемеров. техн. ин-т пищ. пром-сти, 2004. – 75с.

Олексієнко Н. Мікробіологічна безпека харчових продуктів / Н.Олексієнко, В. Оболкіна, І. Сивній. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/portal/chem_biol/Piapk/2011_6/11onamso.pdf

Постанова кабінету Міністрів України N 833 від 14 червня 2002 р “Про затвердження Порядку відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення досліджень”. – Режим доступу:

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP020833.html.

Постанова №139 від 7.11.2001 р. “Про затвердження Державних санітарних правил і норм “Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування”. – Режим доступу:

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP020833.html.

Пічкур, Т. Стан Українського ринку м’яса і м’ясопродуктів / Т. Пічкур, Г. Бандуренко, Д. Засєкін // Товари і ринки. – 2011. – № 2. – С. 46–53

Завантаження

Номер

Розділ

Статті