Результати моніторингових досліджень щодо поширення кампілобактерій в ес
Анотація
THE RESULTS OF MONITORING STUDIES ON THE SPREAD OF CAMPYLOBACTER IN THE EU
O. Lapa, O. Iakubchak, A. Bashyrova
Abstract.Thearticledescribes the results of tracking and identification of microorganisms genus Campylobacter among the most important food people and among livestock and poultry, which can be a source of human infection Campylobacter in the European Union and the world.
Посилання
Verbitskiy P. I. (2009). Spilnizusillyanastorozhiyakosti y bezpekiproduktsiyi [Workingtogethertoguardthequalityandsafetyofproducts]. Kyiv, VeterinarnameditsinaUkrayini, № 3, 8. (inUkraine)
Dragut S. S. (2013). Rozpovsyudzhennyasalmonelozu, kampilobakteriozutaiersiniozu v Ukrayinitakrayinah ES [Distributionofsalmonellosis, campylobacteriosisandyersiniosisinUkraineandthe EU]. Kyiv, Veterinarnameditsina, № 97, 186–188. (inUkraine)
Kirik D. L. (1991). Sovremennyieaspektyiepidemiologiikampilobakterioza [Modernaspectsoftheepidemiologyofcampylobacteriosis]. Kyiv, Kishechnyieinfektsii, № 22, 62–70. (inUkraine)
Mikrobiologiyaharchovihproduktiv i kormivdlyatvarin. Gorizontalniymetodviyavlennya i pidrahunkukampilobakteriy (Campylobacterspp) [Microbiologyoffoodandanimalfeed. HorizontalmethodfordetectingandcountingCampylobacter (Campylobacterspp)]. Chastina 1. Metodviyavlennya (ISO 10272-1:2006, IDT) : DSTU ISO 10272–1:2007. – [ChinniyvId 2006-08-03]. – K.: DerzhspozhivstandartUkrayini, 2007. – 28. – (NatsionalniystandartUkrayini).
AnalysisofthebaselinesurveyontheprevalenceofCampylobacterinbroilerbatchesandofCampylobacterandSalmonellaonbroilercarcasses, inthe EU, 2008; Part B: AnalysisoffactorsassociatedwithCampylobactercolonisationofbroilerbatchesandwithCampylobactercontaminationofbroilercarcasses; andinvestigationoftheculturemethoddiagnosticcharacteristicsusedtoanalysebroilercarcasssamples. EFSA Journal 2010;8(8):1522, 132.
EFSA (EuropeanFoodSafetyAuthority), 2015. EuropeanUnionsummaryreportonzoonoses, zoonoticagentsandfood-borneoutbreaks 2014 // The EFSA Journal. – 2015. – # 13 (12):4329. – 191.
EFSA (EuropeanFoodSafetyAuthority), 2015. TheEuropeanUnionsummaryreportontrendsandsourcesofzoonoses, zoonoticagentsandfood-borneoutbreaksin 2013// The EFSA Journal. – 2015. – # 13(1):3991. – 165.
NMKL 119, 2007. ThermotolerantCampylobacter. Detection, semi-quantitativeandquantitativedeterminationinfoodsanddrinkingwater.
www.efsa.europa.eu/efsajournal
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).