Вплив вітаміну Е у водорозчинній формі на амінокислотний склад м’язової тканини кролів.
Abstract
Вивчено вплив вітаміну Е у полімерних носіях на амінокислотний склад м’язової тканини кролів. Встановлено, що вітамін Е у водорозчинній формі покращує процеси метаболічного обміну в організмі, внаслідок чого спостерігається підвищення кількості як замінних, так і незамінних аміно-кислот, у м’язах кролів, що сприяє поліпшенню біологічної цінності м’яса.References
Андреев С. Перспективная отрасль кролиководства / С. Андреев, Я. ?гна-тенко // Животноводство России. – 2007. – № 10. – С. 9-11.
Корзун В. Н. Проблеми харчування населення в нинішній екологічній ситуа-ції / В. Н. Корзун, В. С. Михайловський, А. М. Парац // Проблеми харчування насе-лення України: Всеукр. наук.-практ. конф.: [матеріали]. – Полтава, 2003. – С. 138-142.
Спиричев В. Б. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минераль-ными веществами / В. Б. Спиричев, Л. М. Шатнюк, В. М. Позняковский. – Новосибирск, 2004. – 320 с.
Шаповалова Е. М. Влияние витаминов А, Е, С, Р, вводимых порознь и одно-временно, на внутрисосудистое свертывание крови / Е. М. Шаповалова, А. Ш. Бышев-ский, С. Л. Галян // Современные наукоемкие технологии. – 2007. – № 1. – С. 24-25.
Янчева М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко // Навч. пос. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 304 с.
Effect of dietary α-linolenic acid and vitamin E on the fatty acid composition, storage stability and sensory traits of rabbit meat / А. Dal Bosco, С. Castellini, L. Bianchi, C. Mugnai // Meat Sci. – 2004. – № 66. – Р. 407-413.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).