Науково-методичні підходи до агроландшафтного впорядкування території Харківської області - Миргород, М. М. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Розроблено науково‐методичні підходи до агроландшафтного впорядкування  території Харківської області, які включають комплекс заходів, зокрема, здій‐ снення природно‐сільськогосподарського районування території, еколого‐ ландшафтну диференціацію (зонування) території сільськогосподарських  підприємств на основі екологічно збалансованого використання кожної земе‐ льної ділянки під відповідний вид угідь, консервацію деградованих та малопро‐ дуктивних земель, консолідацію земельних ділянок (паїв), формування системи  полів, угідь і сівозмінних масивів та ін