Демографічні проблеми українського села та необхідність їх картографічного моделювання (на прикладі київської області) - Рибалка, С. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
У статті розглянуто демографічні проблеми сільських територій України, їх  вплив на розвиток села в цілому. Визначено шляхи подолання цих проблем, обґрунтовано підходи до їх картографічного моделювання, наведено можливі  перспективи розвитку сіл.