Стале (Збалансоване) землекористування як фактор підвищення економічної ефективності використання сільськогосподарських земель - Третяк, В. М.; Свентух, В. Ю. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Обґрунтовано, що стале (збалансоване) землекористування як фактор підвищення економічної ефективності використання сільськогосподарського земель має здійснюватися двома методами: територіального планування та  по компонентного землевпорядкування. Запропоновані напрями удосконалення інституційного середовища трансформації сучасного сталого (збалансованого) землекористування