Удосконалення нормативно-методичних підходів щодо оцінки агроекологічного стану земель місцевого рівня - Бутенко, Є. В.; Бозняк, М. Л. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Здійснено розрахунок показників агроекологічного стану агроландшафтів та сільськогосподарського землекористування. Наведено нормативи та певні методичні засади оцінки ерозійної небезпеки на сучасному етапі розвитку суспільства.