Розробка еколого-економічних заходів щодо формування сталого землекористування - Hetmanchyk, I.; Kolhanova, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Висвітлено еколого-економічні заходи щодо формування сталого землекористування, його сучасний стан і проблеми, а також напрями вдосконалення. Ці заходи направленні на збалансоване забезпечення потреб населення і галузей економіки земельними ресурсами, раціональне використання та охорону земель, збереження ландшафтного та біологічного різноманіття, створення екологічно безпечних умов проживання населення й господарської діяльності та захист земель від виснаження, деградації і забруднення. Ключові слова: стале землекористування, землі природоохоронного та природно-заповідного призначення,екологічна мережа, агроландшафт.