Земельний кадастр як самостійна галузь наукового знання - Tretiak А.; Tretiak, V.; Panchuk, O.; Kovalyshyn, O.; Tarnopolskyi, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Ефективне управління земельними ресурсами та землекористуванням залежать від достовірності та актуальності даних про них, які забезпечує система Державного земельного кадастру. Враховуючи відношення до процесу земельних відносин та організації використання земель обґрунтовано, що земельний кадастр є самостійною галуззю наукового знання, яка має свій предмет та методи вивчення. Запропоновано перелік спеціальних земельно-кадастрових дисциплін, які формують його як науку та відносяться до різних галузей знань. Ключові слова. Земельний кадастр, земельно-кадастрові роботи, геоінформаційна система, наука про земельний кадастр.