Застосування безпілотних літаючих систем при вирішенні задач землеустрою - Butenko, E.; Kulakovskii, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
Стаття присвячена порівняльному аналізу використання безпілотних літальних апаратів для вирішення задач землеустрою. Наукова робота висвітлює перспективи застосування безпілотних літальних систем при здійсненні локального моніторингу і необхідності врахування можливості використання безпілотних літальних систем різних типів у прийнятті управлінських рішень, для забезпечення їх максимальної ефективності в найкоротші терміни. Окреслено проблему недостатньо обґрунтованого законодавчого базису, що може призвести до ускладнення використання безпілотних літальних апаратів, через бюрократичні і корупційні схеми, а також негативного впливу на об’єкти особливого режиму використання. Ключові слова: безпілотні літальні апарати, Тимчасовий порядок використання повітряного простору України, землеустрій, дистанційне зондування Землі, управління земельними ресурсами.