Розроблення класифікації земель рекреаційного призначення за придатністю та функціональними видами рекреації - Полтавець, А. М. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
В основу класифікації земель рекреаційного призначення за придатністю та  функціональними видами рекреації покладено спроможність територій (зе‐ мель) бути прийнятними для організації відпочинку населення, туризму і про‐ ведення спортивних заходів. Запропоновано п’ятирівневу ієрархічну систему  класифікацію цільового призначення земельних ділянок для рекреації.