ҐРУНТОВО-ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ФАКТОРИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ЗЕМЕЛЬ У ПОЛІСЬКИХ АГРОЛАНДШАФТАХ - Барвінський, А. В. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2012)
Несприятливі функціональні властивості дерново-підзолистих грунтів зумовлюють продуктивність агроландшафтів у Київському Поліссі на рівні 75-24 ц/га зернових оди- ниць щорічно. Поліпшення фізико-хімічних властивостей науково обґрунтованим засто- суванням добрив і меліорантів дає змогу підвищити ефективну родючість грунтів елюві- ального ряду на 80-770 %.