Публічність містобудівної документації, як передумова ефективного громадського контролю за розвитком урбаністичних систем - Medynska, N. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
У статті досліджено сутність децентралізації влади та особливості надання органами місцевого самоврядування публічних послуг. Багатьох порушень використання земель населеного пункту можна було б уникнути, якби місцева влада дотримувалась положень Генерального плану, а громадяни знали про їх зміст і також стежили за їх виконанням. Зазначений документ  є тією містобудівною документацією, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту.Ключові слова: децентралізація, Генеральний план, містобудівна документація, органи місцевого самоврядування, публічна інформація.