Світовий досвід державного адміністрування використання та охорони земель із врахуванням вимог екологічної безпеки - Sviridova, L. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Досліджено світові тенденції державного адміністрування використання та охорони земель. Виявлено, що використання земельно-ресурсного потенціалу у країнах світу ведеться з врахуванням вимог екологічної безпеки передбачених у стратегічних документах у земельній сфері. З огляду на євроінтеграційні наміри України запропоновано інструменти для розвитку сільських територій на основі екосистемного підходу.Ключові слова: державне адміністрування використання та охорони земель, екологічна безпека, зарубіжні країни, світовий досвід