Інноваційні засади організації, використання та охорони сільськогосподарських земель - Butenko, E.; Stepanets, V. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
В статті досліджено інноваційні засади  розвитку. Висвітлено роль моніторингу земель в веденні сільськогосподарського землекористування та передумови вдосконалення сільського господарства. Запропоновано концепцію сталого розвитку використання земельних ресурсів. Описано зарубіжний досвід та напрямки  зростання сталого землекористування.Ключові слова: моніторинг земель, інноваційні засади, землекористування, охорона земель.