Аналіз розподілу земельних ресурсів у межах села Базар’янка Тузлівської сільської громади Білгород-Дністровського району Одеської області за видами цільового призначення - Tolmachova, A.; Danilova, N.; Kostiukievych, T.; Zhygailo, T.; Zhygailo, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2025)
Земля є одним із основних ресурсів держави, а ефективне управління земельними ресурсами впливає на розвиток як країни загалом, так і її окремих територій. Важливим аспектом цього процесу є оптимізація використання земельних ресурсів, яка сприяє їх раціональному розподілу, підвищенню продуктивності та збалансованому розвитку територій. Дослідження поділу земель на категорії, визначення їх цільового призначення та  встановлення форми власності має постійну актуальність у сфері земельного права. Від правильної класифікації землі залежить не лише ефективність її використання, а й дотримання правових норм, екологічна безпека та раціональне землекористування.У структурі земельного фонду села Базар’янка переважають сільськогосподарські угіддя, загальна площа яких становить 814,40 га. Вони розподіляються наступним чином: 511,78 га займає рілля, 34,52 га – пасовища, а 268,10 га відведено під багаторічні насадження. Несільськогосподарські угіддя займають порівняно меншу частку – 36,04 га, до яких належать землі під господарськими шляхами і прогонами (18,74 га), полезахисними лісовими смугами (15,52 га) та господарськими будівлями і дворами (1,78 га). Проведено аналіз земельних ресурсів, що дозволило визначити їх розподіл за формами власності, серед яких найбільшу площу займають землі приватної власності (823,37 га).Ключові слова:  цільове призначення, земельні ресурси, сільськогосподарські угіддя,  форми власності.
Keywords: цільове призначення; земельні ресурси; сільськогосподарські угіддя; форми власності