ПЕНЕТРОМЕТРИЧНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТВЕРДОСТІ РОСЛИН-НИЦЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Автор(и)

  • Ю. І. Посудін НУБіП України

Анотація

Розглядається пенетрометричний метод оцінювання твердості продуктів на основі вимірювання сили, яку треба прикласти до плунжеру пенетрометра, щоб втиснути його в продукт, та обчисленні показника твердості матеріалу продукту шляхом визначення коефіцієнтів стискування та зсуву речовини продукту

Біографія автора

Ю. І. Посудін, НУБіП України

доктор біологічних наук, профессор

Посилання

Посудін Ю. І. Методи неруйнівної оцінки якості та безпеки сільськогоспо-дарських і харчових продуктів / Ю. І. Посудін. – К. : Арістей, 2005. – 407 с.

Bourne M. C. Food Texture and Viscosity: Сoncept and Measurement / M. C. Bourne. – 2-d ed. – San Diego : Academic Press, 2002. – 445 p.

Magness F. R. An improved type of pressure tester for determination of fruit maturity / F. R. Magness, G. F. Taylor // USDA Circular 350. – Washington, 1925

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті