ПЕНЕТРОМЕТРИЧНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТВЕРДОСТІ РОСЛИН-НИЦЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Authors

  • Ю. І. Посудін НУБіП України

Abstract

Розглядається пенетрометричний метод оцінювання твердості продуктів на основі вимірювання сили, яку треба прикласти до плунжеру пенетрометра, щоб втиснути його в продукт, та обчисленні показника твердості матеріалу продукту шляхом визначення коефіцієнтів стискування та зсуву речовини продукту

Author Biography

Ю. І. Посудін, НУБіП України

доктор біологічних наук, профессор

References

Посудін Ю. І. Методи неруйнівної оцінки якості та безпеки сільськогоспо-дарських і харчових продуктів / Ю. І. Посудін. – К. : Арістей, 2005. – 407 с.

Bourne M. C. Food Texture and Viscosity: Сoncept and Measurement / M. C. Bourne. – 2-d ed. – San Diego : Academic Press, 2002. – 445 p.

Magness F. R. An improved type of pressure tester for determination of fruit maturity / F. R. Magness, G. F. Taylor // USDA Circular 350. – Washington, 1925