ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХМЕЛЮ І ХМЕЛЕПРОДУКТІВ, ЩО ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ У ПИВОВАРІННІ

Authors

  • А. В. Бобер Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • Б. В. Милимуха
  • О. В. Чихман

Abstract

Наведено результати біохімічних досліджень якості хмелю і хмелепродуктів вітчизняного та закордонного виробництва, що використовуються у пивоварінні. На основі біохімічних  показників виявлені переваги і недоліки продуктів переробки хмелю, які необхідно враховувати під час їх зберігання, переробки та використання у пивоварінні.

Author Biographies

А. В. Бобер, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук

Б. В. Милимуха

магістр

О. В. Чихман

магістр

References

Гранули хмелю Технічні умови ДСТУ 707028:2009. – [Чинний від 201107-01] – К.: Держспоживстандарт України 2010. – 19 с.

Годовые отчеты по производству хмеля и пива в мире фирм “Hopsteiner”, “Joh. Barth & Sohn” 2011–2012 год.

Інноваційний шлях розвитку хмелярства / [Ю. І. Савченко, В. Б. Ковальов, Т. Ю. Приймачук та ін.] за ред. Ю. І. Савченка. – Житомир: «Рута», 2011. – 112 с.

Концептуальні засади розвитку хмелярства в сучасних ринкових умовах. / [Приймачук Т. Ю., Сітнікова Т. Ю., Штанько Т. А., Проценко А. В.] – Житомир: ІСГП, 2010. – 55 с.

Ляшенко Н. ?. Биохимия хмеля и хмелепродуктов / Ляшенко Н. ?. – Житомир: Полисся, 2002. – 388 с.

Ляшенко Н. ?. Физиология и биохимия хмеля / Ляшенко Н.?., Михайлов Н.Г., Рудык Р.?. – Житомир: Полисся, 2004. – 408 с.

Ляшенко М. І. Ефективність використання гранульованого хмелю у пивоварінні / М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, М. Г. Михайлов // Хмелярство. – 2006. – № 1. – С. 45–59.

Підвищення якості пива із застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, А. Є. Мелетьєв [та ін.] // Харчова промисловість. – К.: НУХТ – 2007. – № 9. – С. 10–13.

Хміль. Технічні умови ДСТУ 7067:2009. – [Чинний від 2011-07-01] – К.: Держспоживстандарт України 2010. – 11 с.