ПІДБІР СОРТИМЕНТУ БУРЯКА СТОЛОВОГО ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ

Authors

  • Л. Ф. Скалецька НУБіП України
  • О. В. Завадська НУБіП України

Abstract

Наведено результати вивчення основних товарних, біохімічних, органолептичних показників свіжих коренеплодів буряка столового, вирощеного в умовах Лісостепу, залежно від сорту. Виявлено найпридатніші для зберігання.

Author Biographies

Л. Ф. Скалецька, НУБіП України

кандидат сільськогосподарських наук

О. В. Завадська, НУБіП України

кандидат сільськогосподарських наук

References

Барабаш О. Ю. Столові коренеплоди / О. Ю. Барабаш, О. Д. Шрам, С. Т. Гутиря. – К. : Вища школа, 2003. – 85 с.

Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні у 2010 р. – К. : Алефа, 2010. – 229 с.

Мінагрополітики: виробництво овочів [Електронний ресурс]. – Режим дос-тупу: http://minagro.gov.ua/node/1422.

Скалецька Л. Ф. Основи наукових досліджень зі зберігання та переробки продукції рослинництва: навчальний посібник / Л. Ф. Скалецька, Г. І. Подпрятов, О. В. Завадська. – К. : Видавничий центр НАУ, 2006. – 204 с.

Зберігання і переробка продукції рослинництва / [Скалецька Л. Ф., Подп-рятов Г. І., Сеньков А. М., Хилевич В. С.]. – К. : Мета, 2002. – 342 c.