Формування мікробіоти ризосфери і підвищення продуктивності рослин томатів за дії біодобрив

Authors

  • Ю. В. Коломієць Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • І. П. Григорюк Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • Л. М. Буценко Інститут мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України

Keywords:

біодобрива, томат, мікробні угруповування, продуктивність

Abstract

Біодобрива на основі азотфіксувальних бактерій Bacillus subtilis і гумату калію проявляють стимулювальний вплив на кількість мікроорганізмів агрономічно важливих груп ризосфери рослин томата сорту Чайка. Обробка насіння біодобривами скорочує проходження основних етапів органогенезу рослин томата у період розсади, прискорює швидкість утворення справжніх листків та кількість закладених квіток. Застосування біодобрив Агро-Бак Плюс, Рост-Концентрат (Велес-БІО, ТОВ СПГ) і Екстрасол (ТОВ Бісолбі-Інтер) зумовлює зниження вмісту нітратів та підвищення вмісту сухої речовини, сумарних цукрів, вітаміну С та харчової якості плодів томатів

Published

2017-01-03

Issue

Section

Статті