ЯКІСТЬ ТІЛ ПЛОДОВИХ ГЛИВИ ЗВИЧАЙНОЇ ЗА ВИРОЩУВАННЯ В ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ
Abstract
Розглядаються показники якості тіл плодових гливи звичайної після вирощування на солом’яних субстратах в умовах захищеного ґрунту. Проаналізовано вміст хімічного складу та біометричні показники двох штамів. Вміст хімічних показників різнився від штаму та субстрату. Найбільше протеїну в тілах плодових штаму Р–24. Серед досліджуваних субстратів більшою величиною протеїну характеризувався варіант, де основним компонентом була солома горохова.References
Бисько Н.А. Нормативная документация по грибоводству / Н.А. Бисько // Овощеводство. – 2010. – № 6. – С. 72–73.
Вміст деяких біологічно активних сполук в тканинах грибів Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm / О.К. Будняк, О.В. Бабаянц, О.О. Кокошкіна та ін. // Вісник ОНУ. – 2003. – Т.8, вип. 6. – С. 7–10.
Дудка ?.А. Культивирование съедобных грибов / ?.А. Дудка, Н.А. Би-сько, В.Т. Билай. – К. : Урожай. 1992. – 160 с.
Морозов А.?. Грибы. Руководство по разведению / А.?. Морозов. – М. : АСТ – Донецк : Сталкер, 2002. – 304 с.
Миронычева Е. Качественные характеристики товарных грибов / Е. Миронычева, Л. Кюрчева // Овощеводство. – 2010. – № 2. – С. 79–80.
Негруцкий С.Ф. Физиология и биохимия низших растений : учебн. пособие. / С.Ф. Негруцкий. – К. : Вища школа, 1990. – 191 с.
Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рос-линництва : [посібник для підготовки бакалаврів агроном. та економ. cпеціальностей ІІ-IVрівнів акредитації] / Г.І. Подпрятов, В.І. Войцеховський, Л.М. Мацейко, В.І. Рожко. – К. : Арістей, 2004. – 552 с.
Дятлов В.В. Хімічний склад печериць різного морфологічного стану [Елек-тронний ресурс] / В.В. Дятлов, Н.А. Попова // Збірник ХДУХТ. – Харків, 2008. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/portal/Pt/ 2008_1/08_1_6.htm
Товарознавство продукції рослинництва / [С.Д. Чебан, В.М. Чередниченко, О.І. Мулярчук, Л.В. Кобринська]. – Кам,янець-Подільський – Вінниця, 2012. – 374 с.
Chang S.T. Mushrooms. Cultivation, nutritional value, medicinal effect and environmental impact / S.T. Chang, P.G. Miles // CRC Press, Boca Raton, London, New York, Washington, D.C. – 2004. – 451 р.
Gapiсski M. Boczniak – technologia uprawy i przetwarzania / M. Gapiсski, W. Woїniak, M. Ziombra. – Poznaс: PWRiL, 2001. – 264 р.
Porownanie plonowania i skladu chemicznego owocnikow kilku odmian i gatunkow boczniaka Pleurotus sp. / M. Siwulski, J.Regula, A.Gramza, I.Sas-Golak // Zeszyty problemowe postкpуw nauk rolniczych. – 2007. – № 517. – S. 877–884.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).